Mercan taşının özellikleri

16.01.2014 tarihinde yayınlandı. 7030 kez görüntülendi.

Mercan taşının özellikleri nelerdir? Mercan taşı nedir? Mercan taşının temizlenmesi nasıl yapılır?  Sorularının yanıtını bulmak ve mercan taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için makalemizi okuyunuz.

Mercan taşının temizlenmesi ;

Mercan taşının etkisini arttırmak için temizlenip,arınması gerekmektetir. Mercan taşının temizlenmesi akan su altında 5 dk yıkanarak veye sirkeli suyun içinde veya tuzlu suyun içinde 10 dk bekletilerek yapılmaktatır. Ayrıca güneşte 1 gün bekletilerekte arındırıla bilir.

Mercan taşın özellikleri ;

Mercan taşının özellikleri bakımından en güçlü taşlardan biridir. Ayrıca mercan taşı kuran-ı Kerimde de geçmektetir. Rahman suresinde mercan taşı övülmüş cennet taşlarından olduğu cenneti mercan taşıyla süsleneceğinden bahsedilmiştir. Mercan taşının üzerinde bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar ve deneyler sonucunda insan üzerindeki şu etkileri tespit edilmiştir; mercan taşı nazara karşı koruma sağlar. Ev ve ailelerdeki olumsuzlukları ve olumsuz enerjiyi ortadan kaldırdığı bilinir. Amca odaklanmayı sağlar kararlılığı arttırır. Konsantrasyon eksikliklerini giderir konsantrasyonu arttırır. Aşırı heyecanlanmayı ve duygulanmaları ortadan kaldırır. Kalbi ve dalağı korur ve güçlendirir. Hormonsal sistemleri dengeler. Başta sedef hastalığı olmak üzere bir çok cilt rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır ve şifalıdır. Saflığın ve dengenin korunmasına yardımcı olur. Çocuk hastalıklarına karşı çocukları koruduğu söylenir. Kan dolaşımını düzenler ve kan hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Aklı güçlendirir ve kişiye zeka kıvraklığı verir. Bu gibi mercan taşın özellikleri bilinmektedir asıl şifa rabbimizden gelir.

Bu gibi tedavi araçlarları sadece vesiledir. Yüce rabbimiz bir derde bin derman verdik diye buyurmaktadır. Belki rahatsızlığınızın şifasının vesilesi budur beklide değildir. Bizlerin kul olarak yapması gereken rabbimizin sebeplerine sarılmak bizlere sunduğu şifa kaynaklarını denemektir. Tedbirimizi alalım şifa allahtandır. Şüphesiz o her şeyin iyisini bilendir. İnşallah rabbim bütün hastalıkların şifasını en kolay şekilde bulmayı nasip eder.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...