Akik taşının özelliği

11.01.2014 tarihinde yayınlandı. 89537 kez görüntülendi.

Akik taşının özelliği nedir? Akik taşının oluşumu nasıldır? Akik taşının gerçek olduğu nasıl anlaşılır? Akik taşının değeri nasıl belirlenir? Akik taşının temizlenmesi nasıl yapılır? Akik taşının tansiyona faydası nedir? sorularının cevabını bulabilmek için sizler için yazdığımız bu makalemizi okuyunuz.

Akik taşının özelliği;

Akik taşı hadisi şeriflerle övülen bir çok rahatsızlığa iyi gelen ve bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan doğada bir çok rengi ve türü bulunan değerli taşlardandır. Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir. Akik taşının bereket getirdiğinede inanılır. Akik taşı değişik renklere sahip bir taş olup bu renklerinin taşın yapısını değiştirmediğinden taşın özelliklik bakımından bütün türlerinin aynı olduğu bilinir.

Akik taşının tansiyona faydası;

Ayrıca akik taşı takıldığı taktirde bir müddet kullanıldığında kişinin kanı koyu ise sulandırarak kan akışını düzenleyerek kalbi koruduğu ve kan dolaşımının düzgün olması,kalbin rahat çalışmasına bağlı olarak tansiyonu dengeler.Bu akik taşı özellikle tansiyon hastalarının kullanması gereken ve tansiyon hastalarına iyi gelen bir taştır.

Akik taşının gerçek olduğu nasıl anlaşılır;

Akiktaşının sahtesi genellikle ürün eline alındığında görünümünden anlaşılmaktatır.Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir.Akik ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır.Bu imitasyon ürünler genellikle ucuz taşların tabircahise kaldırım taşlarını ,benzetilen değerli taşların renklerine boyanarak yapılmaktatır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olup iç kısımları kendi rengini yansıtmaktır.Bunu ürüne dışarıdan bakarak göremiyorsak taşı küçük bir kısmını kırarak yada bileklik veya tespihse bir tanesini kırarak içiyle dışının uyumunu anlaya biliriz. Ancak bu kırma işleminden önce taşı çakmakla ısıtın bazı imitasyon ürünler daha kalitesiz oluyor ucuz taşların tozları boyanıp preslenmeyip sadece dışı boyanıyor ve çakmakla ısıtıldığında boyasının yanarak ucuz taşının kendi renginin kaldığını göreceksiniz. Ancak ısıtma işlemini fazla abartıp yüksek ısılarla yapmayın çünkü ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığında renkleri değişir. Bu işlemlerin hepsini deneyip ürünün içinin dışının renginin aynı olduğunu görürseniz bu ürün büyük ihtimal orijinaldir. Ancak ucuz taşın tozlarıyla boyanıp sonra preslenmişse de içinin dışının rengi aynı olur yada ısıda boyası akmaya bilir bu tür ürünler kaliteli imitasyon üründür yani tozlarıyla boyanmıştır. Eğer bu denemeleri yapıp da anlayamadıysanız en garanti olarak üniversitelerinde biyo enerji bölümleri yada arkeoloji bölümlerinde test yaptırılarak anlayabilirsiniz. Genellikle taşın orijinalliği bu basit yöntemlerle anlaşılmaktatır. Siz ürünleri alırken güvenilir sitelerden ve orijinallik iade garantisi veren firmalardan alın.

Akik taşının değeri;

Akik taşının değeri konusuna gelecek olursak akik taşı çıkarıldığı rengin ve türün az ya da çok bulunmasına oranla fiyatları yüksek ve düşük olabilir. Ayrıca bazı ülkelerin akik taşının daha kaliteli olması içerisinde organik maddeler ve minerallerin fazla olması bu akiklerin değerini arttırmaktatır. Bu alanda en kaliteli ve pahalı akik yemen akiğidir.

Akik taşının oluşumu;

Akik taşı doğada yüzyıllar sonucu oluşan içerisinde çeşitli minarel ve maddeler bulunduran bir taştır. Saydam ve yarı saydam hallerde bulunabilen bir taştır.Doğada bir çok rengi bulunan akik taşının bütün renklerinin aynı özellklere sahip olduğu bilinir. Çin,İtalya,Madagaskar,Meksika,Mısır,Almanya,Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerden çıkarılır. Adını Achates nehrinden almıştır.

Akik taşının temizlenmesi;

Akik taşının etkisini arttırması ve deşarj olabilmesi için temizlenmesi gerekir. Bu temizlenme işlemide basit iki yöntemle yapılır. Bu yöntemler; akik taşını 1 saat akan suyun altında bekletebilirsiniz özellikle çevrenizde akar su varsa daha etkili olur veya akik taşını 1 saat kadar güneşin önünde bıraktığınız taktirde akik taşı kendini temizleyecek ve etksi arttıracaktır.

Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçasımı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz. Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarınıda aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız. Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünki hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır. Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu taşlar rahman suresinde bahsi geçen zümrüt ve mercan taşı cennet taşı olarak geçer rabbimiz cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkeze iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkezi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlarda çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır. Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkez hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz .

AKİK TAŞI ÜRÜNLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...