Turkuaz taşının gerçek olduğunu nasıl anlarız

12.01.2014 tarihinde yayınlandı. 63882 kez görüntülendi.

Turkuaz taşı nasıl anlaşılır? Turkuaz taşı nereden çıkarılır? Turkuaz taşının temizlenmesi nasıl yapılır? Turkuaz taşının gerçek olduğunu nasıl anlarız? Turkuaz taşının arındırılması nasıl yapılır? Sorularının yanıtını bulabilmek için makalemizi okuyunuz.

Turkuaz taşı nasıl anlaşılır, Turkuaz taşının gerçek olduğunu nasıl anlarız;

Turkuaz taşının sahtesi genellikle ürün eline alındığında görünümünden anlaşılmaktatır.Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir.Turkuaz taşı ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır.Bu imitasyon ürünler genellikle ucuz taşların tabircahise kaldırım taşlarını ,benzetilen değerli taşların renklerine boyanarak yapılmaktatır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olup iç kısımları kendi rengini yansıtmaktır.Bunu ürüne dışarıdan bakarak göremiyorsak taşı küçük bir kısmını kırarak yada bileklik veya tespihse bir tanesini kırarak içiyle dışının uyumunu anlaya biliriz. Ancak bu kırma işleminden önce taşı çakmakla ısıtın bazı imitasyon ürünler daha kalitesiz oluyor ucuz taşların tozları boyanıp preslenmeyip sadece dışı boyanıyor ve çakmakla ısıtıldığında boyasının yanarak ucuz taşının kendi renginin kaldığını göreceksiniz. Ancak ısıtma işlemini fazla abartıp yüksek ısılarla yapmayın çünkü ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığında renkleri değişir. Bu işlemlerin hepsini deneyip ürünün içinin dışının renginin aynı olduğunu görürseniz bu ürün büyük ihtimal orijinaldir. Ancak ucuz taşın tozlarıyla boyanıp sonra preslenmişse de içinin dışının rengi aynı olur yada ısıda boyası akmaya bilir bu tür ürünler kaliteli imitasyon üründür yani tozlarıyla boyanmıştır. Eğer bu denemeleri yapıp da anlayamadıysanız en garanti olarak üniversitelerinde biyo enerji bölümleri yada arkeoloji bölümlerinde test yaptırılarak anlayabilirsiniz. Genellikle taşın orijinalliği bu basit yöntemlerle anlaşılmaktatır. Siz ürünleri alırken güvenilir sitelerden ve orijinallik iade garantisi veren firmalardan alın.

Turkuaz taşı nereden çıkarılır;

Turkuaz taşı başta İran olmak üzere bir çok ülkeden çıkarılmaktadır. Bu ülkeler; ABD,Meksika, Afganistan ve Çin gibi ülkelerden çıkarılmaktatır. En kaliteli turkuaz ise İran?dan çıkarılmaktadır.

Turkuaz taşının temizlenmesi nasıl yapılır;

Her taşta olduğu gibi turkuaz taşının da etkisini arttırması için belirli aralıklarla temizlenmesi arındırılması gerekir. Turkuaz taşının arındırılması turkuaz taşının akan su altında 5 dk yıkanarak yapılabilir. Ayrıca tuzlu suda 10 dk bekletilerek de yapılabilir. 1 gün süreyle toprağa gömülerek (saksıya gömülerek)yapılabilir.Turkuaz taşından yapılan takıları ise pamukla 5-10 dk hafifçe silinerek  arındırılabilir.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...