Firuze taşı özellikleri

12.01.2014 tarihinde yayınlandı. 8040 kez görüntülendi.

Firuze taşı nedir? Firuze taşı anlamı nedir? Firuze taşı nasıl temizlenir ?Firuze taşı özellikleri nelerdir? Sorularının yanıtını bulabilmek için makalemizi okuyunuz.

Firuze taşı nasıl temizlenir;

Her taşta olduğu gibi firuze taşının da etkisini arttırması için belirli aralıklarla temizlenmesi arındırılması gerekir. Turkuaz taşının arındırılması turkuaz taşının akan su altında 5 dk yıkanarak yapılabilir. Ayrıca tuzlu suda 10 dk bekletilerek de yapılabilir. 1 gün süreyle toprağa gömülerek (saksıya gömülerek)yapılabilir.Turkuaz taşından yapılan takıları ise pamukla 5-10 dk hafifçe silinerek  arındırılabilir.

Firuze taşı özellikleri, Firuze taşı nedir;

Turkuaz taşı başta İran olmak üzere bir çok ülkeden çıkarılmaktadır. Bu ülkeler; ABD,Meksika, Afganistan ve Çin gibi ülkelerden çıkarılmaktatır. En kaliteli turkuaz ise İran?dan çıkarılmaktadır. Firuze taşı özellik bakımından en güçlü taşlardan biridir. Turkuaz  taşının üzerinde bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar ve deneyler sonucunda insan üzerindeki şu etkileri tespit edilmiştir;turkuaz taşı iletişim,sadakat ve dostluk taşıdır.Kaygılarımızı yenmemizi sağlar,sindirim sistemine iyi gelir,ayrıca turkuaz taşının kişiye huzur verici etkileride vardır. Kemiklerin sağlıklı kalmasını ve güçlenmesini sağlar.Kemik erimesi hastalığının önlenmesinde etkilidir. Firuze taşı tansiyonu dengeler,turkuaz taşı kişinin genç ve zinde kalmasını sağlayıcı etkisi vardır.Migrene karşı faydalıdır.öksürüğü hafifletir.kan dolaşımını düzenler.solunum ve ciğerler için faydalıdır.Firuze taşı bağışıklık sistemini güçlendirir,akıl ve mantık gücünü geliştirir. Firuze taşı nazara karşı koruma sağlar

Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçasımı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz. Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarınıda aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız. Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünki hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır. Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu taşlar rahman suresinde bahsi geçen zümrüt ve mercan taşı cennet taşı olarak geçer rabbimiz cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkeze iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkezi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlarda çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır. Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkez hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...