Çakra Nedir

23.01.2023 tarihinde yayınlandı. 265 kez görüntülendi.

Çakraların Tarihi Nedir? 

Çakra sisteminin ilk olarak ortaya çıkışı, Hindistan’da kutsal metin kabul edilen ve milattan önce 5000-2000 yılları arasına kadar uzanan Veda’lara dayanmaktadır. ‘‘İlahi ya da kutsal bilgi’’ anlamını içeren Veda sözcüğünün ise Sanskritçe’de ise ‘‘vid (bilmek)’’ köküninden türediği bilinmektedir. 

Çakra Nedir ? 
Bazı ruhsal inanışlara göre çakra, algılanabilen gerçekliğin çok ötesindeki ruhani bir varoluşun, bedenin çeşitli enerji noktalarında tezahür etmesi anlamına gelmektedir.
Sanskritçe bir kelime olan çakra, ‘‘tekerlek’’ ya da ‘‘disk’’ anlamına gelmektedir. Vücutta bulunan enerji merkezlerini ifade eder. Maddi bedenin içinde, çakraları barındıran bir ruhsal beden olduğuna inanılmaktadır. Çakraların bedende; duygusal ve fiziksel esenliği etkileyen bazı belirli enerji alanlara karşılık geldiği ve hayatın tümünü etkilediği düşünülmektedir.

Çakraların Etkileri Nelerdir? 

Her bir çakra varlığın belirli ruhsal, duygusal, psikolojik ve fiziksel yönleriyle ilişkilidir. Dolayısıyla bu enerji merkezlerinin bilincinde olarak, onların dengelenmesini sağlamanın kişide rahatlatıcı etkisi olduğu düşünülmektedir. Çakraların kapalı olmasının ise birtakım fiziksel, psikolojik ve duygusal sıkıntılara yol açabileceğine inanılmaktadır. Bu sıkıntıların engellenmesi ise ancak ruhsal enerji akışının yeniden düzenlenmesi ile mümkün hale gelmektedir.

Kaçtane Çakra Vardır? 


İnsan bedeninde omurga boyunca uzanan 7 ana çakra bulunmaktadır. Bunların omurga hizası boyunca, kuyruk sokumundan başlayıp başın tepesine kadar sıralandığı kabul edilmektedir. Bu yedi ana çakradan her birinin kendisine has bir ismi, rengi, etkisi ve özelliği bulunmaktadır. Esasen, bedendeki enerji akımını gerçekleştiren 114 çakra çeşidi olduğu söylense de omurilik üzerinde bulunan 7 temel çakraların zihin, beden ve ruh uyumunu sağlayan en önemli merkezler olduğu düşünülmektedir.
Bilimsel olarak kanıtlanmamış olsalar bile; asırlar öncesinden gelip günümüzüde etkilemeyi başaran çakralar, gözle görülememesine rağmen algılanabilir olduklarına inanılmaktadır. Bu enerji merkezlerine çakra denilmesinin esas sebebi ise, çakraların bulunduğu noktalarda enerjinin bir çark gibi dönmesiyle açıklanmaktadır.

Çakralar Tıkanırsa Ne Olur? 


Çakraların insanlar üzerinde fiziksel ve psikolojik etkileri olduğuna inanılır. Her çakranın farklı organlar üzerinde ve psikolojik fiziksel etkisi olduğuna inanılır. Dolayısıyla çakraların tıkanması halinde insanlar üzerinde olumsuzluklar oluşabilmektedir.

Çakralar Nasıl Açılır ? 

Her çakrayı etkileyen ayrı ayrı doğaltaşlar vardır. Çakraları açmak için doğaltaşlar kullanılmaktadır. Tıkanık olduğunu düşündüğünüz çakranın açılması için tıkanık çakrayla uyumlu taşları kullanarak çakralarınızı açabilirsiniz. 

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...