Taç çakra nedir

30.01.2023 tarihinde yayınlandı. 353 kez görüntülendi.

Taç çakra, omurga hizasındaki yedinci ve son ana enerji merkezini oluşturmaktadır. Başın tepesinde bulunan bu enerji merkezi, menekşe rengi ya da beyaz renk ile özdeşleştirilmektedir. Taç çakranın da alın çakrası gibi kendisi ile karakterize edilmiş bir elementi bulunmamaktadır.

Taç çakra “Bin yapraklı nilüfer” çakrası olarak da bilinmektedir. Ana çakraların manevi gücü en yüksek olanı kabul edilmektedir. Taç çakrası, kişinin kendi benliği de dâhil olmak üzere diğer insanlar ve evren ile olan ruhsal bağını temsil etmektedir. Taç çakranın dengesizliğinin sürekli bir hayal kırıklığı, dış dünyadan kopukluk, melankolik ve yıkıcı duyguları tetiklediği düşünülmektedir. Taç çakrayı açmanın ise bilgeliğin kişinin benliğine akmasına ve evreni anlamlandırmasına yardımcı olacağına inanılmaktadır.
Taç çakra ile uyumlu taş çakrayı etkileyen taşlar akik, ametist, kristal kuvars, selenit, kalsit, havlit ve ay taşıdır.

Akik taşının faydaları ;

Çağımızın en büyük sorunlarından olan strese karşı iyi geldiği tespit edilmiştir. Akıl ve mantık gücümüzün gelişmesini sağlar. Nazara karşı korunmamızı sağlar. Hamilelik sürecinde anne bebek sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengeleyici özelliğinin olduğuda tespit edilmiştir.Damarları koruyucu güçlendirici etkileri tespit edilmiştir. Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir. Dişler ve kemikler için faydalıdır. Taşıyan kişiyi olumsuzluklardan koruyucu etkisi vardır. Bu özelliği hadislerlede kanıtlanmışdır. Uykusuzluklara ve karabasanlara iyi gelir. Metebolizmamızı hızlandırır. Korkaklığa karşı iyi geldiği bilinir. Çevreyle uyumu arttırır. Akik taşı kendinizi kötü hissettiğinizde olayların iyi yönlerini görmenizi sağlar. Negatif enerjiden insanı arındırır ve insana iyilik mutluluk verir.

Ametist taşının özellikleri

Başlıca Ametist taşının özellikleri;

Yapısında bulunan demirin verdiği mor rengin tonlarından oluşan ametistin bazı çeşitlerinin ise renklerine röntgen ışınları altında belli olmaktadır. Yine bazı tür ametist taşlarının renkleri gün ışığına göre farklılık göstermektedir. Başlıca Brezilya, Hindistan, Rusya, Türkiye ve Kanada gibi ülkelerden çıkmaktadır. Ametist taşının yapısında alüminyum, silisyum, demir, kalsiyum, lityum, magnezyum ve sodyum mineralleri bulunmaktadır.

Ametist taşının faydaları

Ametist taşının özellikleri bakımından en güçlü taşlardan biridir. Ametist taşı'nın üzerinde bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar ve deneyler sonucunda insan üzerindeki şu etkileri  tespit edilmiştir.

Ametist taşının faydaları;

Ametist taşı aşk ve sevgi taşı olarak bilinmektedir. Negatif elektrik yükünü topladığından ve taşıdığından bedendeki fazla elektrik yükünü toplayarak beyin gücünü  yükseltici etkileri tespit edilmiştir. Topladığı negatif elektrik yükünü pozitif elektrik yüküne çevirir. Depresyona karşı iyi gelir. Şifa bakımından en güçlü taşlardan olan ametist taşı cilt rahatsızlıklarına, alerjik, migren, baş ağrılarına ve kalp rahatsızlıklarına şifalıdır. Uykusuzluk çekenlerin uykusuzluklarına faydalıdır. Ametist taşı enerji dolu bir taşdır. Bulundurduğu bu enerjiyle taşı üzerinde taşıyan kişiyi canlandırırcı etkisi vardır. Üzerinizde rahatca  sürekli taşıyabileceginiz bir taşdır. Ametist taşı'nın çevreye yaydığı enerji faydalıdır ve olumsuzluklardan kişiyi kurtarır. Ametist taşı'nın özellikle düşman gördüğünüz kişilerin yanındayken üzerinizde bulundurmanız faydalıdır. Çünkü ametist taşı olumsuz enerjileri pozitif enerjiye çevireceğinden ortamdaki kötü niyetli kişilerinde düşüncelerini olumlu yapar. Enerjisi huzur vericidir  ve sinir sistemine iyi gelir. Kişiye iç huzur verir. Kararsızlıkdan kurtarır ve kararlarımızı netleşdirir. Uykusuzluk çeken kişiler uykudan önce bir müddet ametist taşını elinizde tutun ve yattığınız yastığın altına koyun ve yatın. Ametist taşı eklem ağrılarına, kan dolaşımına faydalıdır. Vücudu zararlı toksinlerden arındırır ve kişiyi hayata daha sağlıklı yönlendirir. Pembe kuvarsla kullanıldığında aklı güçlendirdiği ve kAmetist taşının özelliklerialbe iyi geldiği bilinir. Tendeki hücrelerin yenilenmesini saglar ve teni güzelleşdirdiği çalışmalarla tespit edilmiştir. Kişiyi sapkın düşüncelerden kurtarır. Kanser oluşumu engellediği bilinir. Kişinin yapacakların odaklanmasına konsantre olmasına yardımcı  olur. Bağışıklık sistemini  güçlendirir, kanı temizler.

Ametist taşının yararlarını gören birçok insan bulunmkatadır. Hatta eski çağlarda bile ametist taşının alternatif tıp olarak kullanıldığına dair bulgulara saptanmıştır.

Kristal kuvars taşının faydaları ;

Kristal kuvars taşı çevredeki vücudumuzdaki radyasyonu toplar. Bilgisayar, televizyon vb. radyasyon yayan ürünlerin yanına bu taş koyulduğunda radyasyonu çekerek bizi radyasyonun zararlarından kurtarır. Kristal kuvars taşı çevremizde oluşan negatif enerjiyi yok eder. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir. 6. hissi sevgi ve şevkat duygularını güçlendirir. Gözler ve göz hastlıkları için faydalıdır. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyararak daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Konsantrasyonu arttırır. Baş ağrılarını hafifletir. Kristal kuvars taşı üzerinizde kullanıldığında  çevrenizdeki  negatif enerji kişilerden sizi korur.sindirim sistemini düzenler. Kandolaşımını düzenler. Gözler için faydalıdır. Görme gücünü arttırıcı etkileri vardır. Kristal kuvars taşını bir müddet kullandıktan sonra toprağa bir süre gömülmelidir çünkü topladığı zararlı enerjileri boşaltması gerekir.

Selenit taşı özellikleri ;

Selenit taşı denize kıyısı bulunmayan ülkelerde, tuzlu suların buharlaşması sonucunda oluşan bir doğal taş türüdür. Selenit taşına çöl gülü ve melek taşıda denmektetir. Jips taşının alt türlerinden olan bir taştır. Saydam, yarı saydam veya opak halde bir yapıya görüntüye sahiptir. Sertlik derecesi 2 dir. Selenit taşı, içerisinde bulunan minerallerin çeşitliliğine göre renk almaktatır. Rensiz saydam halde bulunan selenitler mineralsiz selenitlerdir. Çökelti kayalar arasında bulunan bir taştır. Su ile karışık bir çeşit maden tuzu gibidir. Taş topraktan ilk olarak çıkarıldığında esnektir ve daha sonra sertleşerek taşlaşır. 3çeşit selenit türü bulunmaktatır ve selenitlerin renkleri ve görüntüleri farklılık gösterebilir ancak etkileri aynıdır çünkü taşın mineral yapısı aynıdır. Çöllerde bulunan selenitler tıpkı bir gül gibi sarmal haldedir. Selenit taşı tarımda kullanılan çok faydalı bir taştır. Yer fıstığı üretiminde kalsiyum ihtiyacının karşılanması için kullanılır ve bir çok bitki hastalığına iyi gelmesi sebebiyle kullanılır. Selenit taşı koyulduğu toprağı gecşeterek daha rahat hava almasını sağlar ve böylelikle toprağın verimini arttırır. Bitkilerin köklerinin daha rahat gelişmesini sağlar. Topraktaki fazla tuz oranını azaltır ve bitkilerin topraktaki aşırı tuzluluktan görecekleri zararları önler. Demir, çinko, fosfor ve manganın işlevini arttırır ve bitkilerin bunlardan yararlanmasına yardımcı olur. Yer fıstığı tarımında vaz geçilmez bir üründür. Selenit taşının, jipsin türlerinden tuzsu eriyik olan türü tarım için kullanılır ve çölden çıkarılan sert yapıda, eriyik olmayan türü insanların kullanımı için çeşitli takılar yapılarak kullanılır. Renkli türleri genellikle kahverengi ve beyaz olarak bulunur ancak farklı renklerde bulunanlarıda mevcuttur.

Selenit taşı faydaları ;

Selenit taşı zihinsel karmaşa ve olumsuzluklardan kişiyi kurtarır. Auradaki olumsuzlukları ve tıkanıklıkları giderir. Kişiyi kötü enerjiden kurtararak bedenin canlanmasına yardımcı olur. Diş ve cilt için faydalıdır. Diş ve cilt hastalıklarına iyi gelir. Zihinsel dikkat ve odaklanmayı arttırır. Sinir sistemine iyi gelen bir taştır. Kadınlarda doğurganlığı arttırır, erkeklerde cinsel isteği arttırır. Hücreleri koruyarak hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Anne sütünü arttırıcı etkileride bulunur. Epileptik bozuklukları giderir ve epileptik nöbetleri azalmasına ve yok olmasına yardımcı olur. Evde kullanılan kaya şeklindeki selenitler evdeki huzuru arttırır ve evinizi olumsuluklardan kurtarır. Rüyalırın net hatırlanmasına yardımcı olur. Vücuda temas ettirilen selenit, enerjisiyle vücudu tarar ve vücuttaki hastalıklı bölgeleri tespit ederek hastalığın tedavi edilmesine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir taştır. Dışarıdan gelecek olumsuzluklardan sizi ve evinizi korur.

Ay taşının faydaları ;

1- ay taşı özellikleri bakımından olumsuz enerjilere karşı kalkan görevi görür ve kişiyi olumsuz enerjilerden korur.

2- ying ve yang dengesini sağlayıcı etkisi vardır.

3-kişiye yaşama sevinci verir.

4-rüyalarımızın hafızamızda kalmasını ve daha net hatırlanmasını sağlar.

5-bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir.

6-böbrek rahatsızlıklarımıza karşı faydalıdır.

7-tokluk hissi verir ve buna bağlı olarak kilo vermemizi sağlar.

8-kadınların adet düzenlerini dengeler, cinsel organlarından kaynaklı rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmektedir. Kadınlarda kısırlığa iyi geldiği bilinir.

9-kramp, bacak ve sırt ağrılarına iyi gelir.

10-Doğum sancısını hafiflettiği söylenir.

11-hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmaya karşı iyi gelir.

12-nazara karşı koruma sağlar.

13-kişiye sempati kazandırır.

14-duygusal dengeyi sağlar egoya karşı iyi gelir.

15-sezgileri ve iletişimi kevvetlendirdiği bilinmektedir.

16-sevgililer ve evliler arasına uyumu arttırır bunlar için faydalıdır.

Kalsit taşının özelliklerinden bahsedecek olursak;

Kalsit taşı çeşitli renklere dönebilen kalsiyum karbonat bir taştır. Kırılgan yapısı ve sert olmayışından dolayı takı yapımı zor olduğundan genellikle takı yapımında kullanılmamaktadır. Bu nedenlerden dolayı kalsit taşı çoğunluklu olarak süs aksesuar olarak ham halde kullanılır.

Kalsit taşının faydalarından bahsedecek olursak;

Kalsit taşı ortamdaki negatif enerjiyi temizlemek amacıyla kullanılan bir taştır. Kişinin iç huzura ulaşmasını sağlayıcı etkileri vardır. Öğrenme yeteneğini geliştirici etkileri vardır. Bu özelliğiyle özellikle öğrenciler için faydalıdır. Ayrıca çalışmayan şakraları harekete geçirerek çalışmasına yardımcı olucu etkileride vardır.

Havlit taşının faydaları ;

Havlit taşı öfke ve kızgınlığa iyi elir. Santral duyarlılığımızı kuvvetlendirir. Strese karşı koruma sağlar. Kalsiyum dengesini düzenler. Dişlerimiz ve kemiklerimiz için şifalıdır güçlendirir. Huzur ve sakinlik verici etkileri mevcuttur. Benciliği ortadan kaldırır. Santral duyarlılığı ve kendimizi ifadeyi kuvvetlendirir. Engellerin aşılmasına yardımcı olur. Kendimizle barışıklılığı sağlar ve öz güveni arttırır. Farkındalığı arttırır.

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...