Solar pleksus çakra nedir

26.01.2023 tarihinde yayınlandı. 458 kez görüntülendi.

Solar pleksus çakra nedir? Solar pleksus çakranın taşları nelerdir? Solar pleksus çakranın etkileri nelerdir? 

Solar pleksus çakranın diğer adı manipura çakradır. Solar pleksus çakra, sarı renk ve ateş elementi ile karakterize edilmektedir. Solar pleksus çakra göğüs kafesiyle göbek arasında kalan mide bölgesinde bulunmaktadır. Sanskritçe adı olan Manipura, mücevherler şehri anlamına gelmektedir. Solar pleksus çakranın, yedi çakra arasındaki en parlak çakra olduğuna inanılmaktadır. Benlik saygısı, güven, ego, öfke ve saldırganlık gibi duygular ile karakterize edilen solar pleksus çakranın, hayatın kontrolünün kişinin kendisinde olduğunu hissetmesine yardımcı olduğuna inanılmaktadır.

Solar pleksus çakranın etkileri nelerdir? 

Solar pleksus çakra dengesizliğinin, kendisini sindirim ve karaciğer sorunları veya diyabet yoluyla fiziksel düzeyde gösterebildiği düşünülmektedir. Solar pleksus çakranın duygusal düzeyde ise depresyon ve düşük benlik saygısı gibi olumsuzlukları ortaya çıkaracağına inanılmaktadır. Bu çakrayı dengeleyerek kişinin daha enerjik, kendisinden emin, üretken ve odaklanmış hissetmesinin mümkün olabileceği düşünülmektedir. 

Solar pleksus çakranın taşları nelerdir? 

Solar pleksus çakra ile uyumlu olan taşlar ; sitrin, jasper, kaplangözü, pirit, rutil kuvars ve kristal kuvars taşlarıdır.

Sitrin taşının faydaları ;

Sitrin taşı başarı taşı olarakda bilinir. Aurayı temizleyici etkileri vardır. Negatif enerjiyi dagıtır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anti oksidan etkilidir. Göz hastalıklarına karşı şifalıdır. Böbrek, kolon sindirim organları, ciğerler ve kalp için faydalı bir taştır. Kendimize zarar verici sapkın düşüncelerden kurtarır ve öz güveni arttırır. Bazı kişiler sitrin taşını kasalarında saklarlar bunun nedeni  sitrinin bereket verici kazancı arttırıcı etkisinin olmasına inanılmasıdır. Aşırı kıskançlığı ortadan kaldırır. Negatif enerjiyi alır ve kişiye cesaret verir. Korkularımızı yenmemizi sağlar. Bağımlılıklardan kurtulamayı sağlar. Bedene canlılık verir.

Jasper taşının faydaları ;

karaciğer,dalak ve mesaneyi kuvvetlendirdiği ve koruduğu bilinir. Jasper taşının güçlü ve tedavi edici etkileri vardır.Sindirim sistemini düzenler. Safra kesesini korur ve güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar. Fiziksel direnci arttırır. Erkeklerde erkeksi özellikleri arttırır. Sevgiyi,kararlılığı ve inancı arttırıcı etkileri vardır. Dumanlı kuvars taşı güç ve cesaret taşıdır. Bedeni toksinlerden arındırır.Yılan ve örümcek zehirlenmelerine karşı etkilidir. Bu taş bereket taşı olarakta bilinir. Konuşma yeteneğini arttırır.

Kaplangözü taşının faydaları ;

Kaplangözü taşı, bağımsızlık taşı olarak bilinir. Enerjileri dengeler. Ticaret hayatımızda başarı olmamızı sağlar. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duygularımızı yenmemizi sağlar. Astım hastalıklarına iyi gelir. Sindirim sistemi, dalak, pankreas, mide ve kalp için faydalıdır. Kaplangözü taşı, baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Kabus gören çocuklara iyi gelir. Olayları net algılamamızı sağlar. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü insanın dayanıklığını arttırır ve engellere rağmen ilerlemeyi sonuca ulaşmamızı sağlar. Kaplangözü taşı'nın yüzeyini okşayarak dertlerlerimizden ve endişelerimizden kurtulabiliriz. İnsanların iyi yönlerini görmemizi sağlar.

Pirit taşının özelliklerinden bahsedecek olursak;

Pirit taşının bir diğer ismide enayi altını olarak bilinir. Altın gümüş karışımı tatlı bir rengi olan pirit taşı üzerinde bulunan altın renginde beneklerden dolayı bir diğer ismiyle enayi altını olarakda bilinmektedir. İtalyada bulunan bu taş essiz güzellikte bir taştır. İçerisinde bol miktarda sülfür minareli bulunan bir taştır. İletkenlik özelliğine sahip bir taştır. Bu iletkenlik özelliğiylede kan,  safra ve ifrazlar gibi vücut sıvılarının dolaşımını etkileyerek bu sıvıları yönlendirir. Bu sebeplerden dolayı bir çok organ dokusu üzerinede etkileri vardır.

Pirit taşının faydalarından bahsedecek olursak;

İletkenlik özelliğine sahip bir taştır. Bu iletkenlik özelliğiylede kan,  safra ve ifrazlar gibi vücut sıvılarının dolaşımını etkileyerek bu sıvıları yönlendirir. Bu sebeplerden dolayı bir çok organ dokusu üzerinede etkileri vardır. Hazımsızılık sorunu yaşayan kişiler için önerilecek bir taştır. Beyin fonsiyonlarını  arttırıcı etkileri vardır. Kişinin dünyaya daha pozitif bakmasını sağlar. Çevremizdekilerle uyum içerisinde çalışmamıza yardımcı olur. Kişideki idare gücünü arttırıcı etkilere sahip bir taştır. Bu özelliğiyle özellikle yönetici konumdaki kişiler için uygun bir taştır. Kişiye canlılık ve yaşama sevinci verir.

Rutil kuvars taşının faydaları ;

Uyumaya yardımcı olur. Hücreleri yenileyici etkileriyle yaşlanmayı geciktirir. Ruhsal ve akılsal denge oluşturur. Depresyon , fobiler, kararsızlık, cinsel isteksizlik, halsizlik gibi durumları ortadan kaldırdığı bilinmektedir. Aklı ve zekayı kuvvetlendirir. Vücuttaki negatif enerjiyi pozitife çevirir ve kişiye mutluluk verir. Aşkın, yaşama sevincinin ve cinsel gücün sembolü olarak bilinir. Güneş ışığını kendisinde toplayarak anti deprasan etkiye sahip bir taş haline gelir. Enerji yükseltici bir taş olarak bilinir. Huzur, motivasyon ve iç düzen sağlar. Kronik bronşit ve astıma iyi gelen bir taştır. Cep telefonu, televzyon gibi  cihazlardan yayılan radyasyondan korur. Baş ağrılarını azaltır. Kan dolaşımı ve sindirim sistemine faydalıdır. Göz hastalıkları için faydalıdır. Gözlerin daha net görmesini sağlar.

Kristal kuvars taşının faydaları ;

Kristal kuvars taşı çevredeki vücudumuzdaki radyasyonu toplar. Bilgisayar, televizyon vb. radyasyon yayan ürünlerin yanına bu taş koyulduğunda radyasyonu çekerek bizi radyasyonun zararlarından kurtarır. Kristal kuvars taşı çevremizde oluşan negatif enerjiyi yok eder. Negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirir. 6. hissi sevgi ve şevkat duygularını güçlendirir. Gözler ve göz hastlıkları için faydalıdır. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını uyararak daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Konsantrasyonu arttırır. Baş ağrılarını hafifletir. Kristal kuvars taşı üzerinizde kullanıldığında  çevrenizdeki  negatif enerji kişilerden sizi korur. Sindirim sistemini düzenler. Kandolaşımını düzenler. Gözler için faydalıdır. Görme gücünü arttırıcı etkileri vardır. Kristal kuvars taşını bir müddet kullandıktan sonra toprağa bir süre gömülmelidir çünkü topladığı zararlı enerjileri boşaltması gerekir.

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...