Serpantin taşının faydaları

16.05.2014 tarihinde yayınlandı. 5643 kez görüntülendi.

  Serpantin taşı özellikleri nelerdir ? Serpantin taşının faydaları nelerdir ? Serpantin taşı nasıl temizlenir ? Serpantin taşı nerelerde kullanılır ? Sorularının yanıtını bulabilmek ve yılan taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için bu makalemizi okuyunuz.

Serpantin taşı özellikleri ;

       Yılan taşı bu ismini yılan derisine benzeyen renginden dolayı almaktatır. Yılan taşının diğer adı ise serpantin taşıdır. Birçok mineralin ve yer altındaki sıcak suların başkalaşması sonucu oluşan bir doğal taş türüdür. Sertlik derecesi 3 - 4,5 arası değişen bir taştır. Ancak sertlik dercesi kesin olarak bu aralıkta olmayabilir çok değişken bir serlik dercesi vardır, aynı noktadan beraber çıkarılan taşların bile sertlik derecesi farklılık gösterebilir. Çok çeşit renge sahip olan bu taş, genellikle yeşil, siyah, sarı, beyaz, kırmızı, gri, kahvemsi, alacalı renklerdedir. Ülkemizde yılan taşı olarak bilinen bu taş diğer ülkelerde genellikle ikinci ismi olan serpantin taşı olarak bilinir. Latin bir kelime olan sepernt kelimesinden türetilmiş serpantin ismini almıştır. Türetildiği kelimenin anlamı yılan demektir. Yılan taşı oldukça çok bulunan ve buna bağlı olarak herkezin rahatlıkla sahip olabileceği bir taştır. Bu taş yüksek ısılarda şekil bozukluklarına ve renk değişmelerine uğruyabileceğinden taşın orjinallik testini ısıtarak yapmamalıyız. Serpantin yani yılan taşının çıkarıldığı noktalarda bolca krom madeni bulunur. Yeşim ve zebercet taşına benzeyen türleri bulunur. Dünyanın bir çok noktasından bol miktarda çıkarılan bir doğal taştır. Başlıca çıkarıldığı ülkeler Rusya, Rodezya, İsviçre, İtalya, Kanada, ABD ve Afrika Kıtasıdır.

Serpantin taşı nerelerde kullanılır ;

       Serpantin taşı takı, tesbih, aksesuar gibi bir çok noktada kullanılan çok kullanışlı, doğanın bizlere sunmuş olduğu essiz bir nimettir.

Serpantin taşının faydaları ;

       Yılan taşı mide rahatsızlıklarına iyi gelir, midenin rahatlamasına, rahat çalışmasına yardımcı olur. Eski dönemlerde hastalıklardan ve büyülerden kurtulmak için kullanılırmış. Ayrıca akrep, yılan, arı sokmalarından korunmak, bu hayvanlar tarafından sokulmuş kişilerin zehrinin temizlenmesi için kullanılırmış. Kişiye sakinlik verir ve iç huzura ulaşmamıza yardımcı olur. Çok değişken duyguların netleşmesine yardımcı olur. Uzlaşma yeteneğini arttıran bir doğal taştır. Böbrek hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir doğal taştır. Kas krampları ve ağrılarını hafifletir. Kısmet ve şans taşı olarakta kullanılan bir doğal taştır. Regl ağrılarını hafifletmekte kullanılır. Paranoyadan kişiyi kurtaran bir taştır. Gerginlik sebebiyle orgazma ulaşamayan kadınları, gerilimi ortadan kaldırarak orgazma ulaştırır. Kıskançlık, haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan kişinin kurtulmasını sağlar. Enfeksiyonların temizlenmesine yardımcı olur. İş hayatında basarılı olamaya yardımcı olduğu kullanan kişiler tarafından söylenmektetir. Taşı kullanan kişilerden enerjisini çevreye yaymasına bağlı olarak toplumda fark edilmenize yardımcı olur ve böylece kısmeti açtığına inanılır.

NOT : Bir çok doğal taşta olduğu gibi bu taşıda, taşın etkilerinden faydalanabilmek için vücuda temas ettirerek kullanmalıyız. Yılan taşının lifli türleri kanserojen madde olan ( ASBEST ) içerdiğinden dolayı kullanılmaması gerekmektetir. Yılan taşının lifli türleri takı veya başka amaçla zaten kullanılmamaktatır ancak doğada denk gelirseniz bu türünden uzak durun. Üsteki fotoğraf lifli serpantin taşına örnektir.

Serpantin taşı nasıl temizlenir ;

        Serpantin taşının sertlik derecesi düşük olduğundan dolayı suyla veya sirkeli suyla temizlenemez. Serpantin taşının temizliği toprağa gömülüp bekletilerek yapılabilir.

       Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçası mı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz.

       Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarını da aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız.

        Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünkü hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır.

        Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu zümrüt, inci ve mercan taşı taşlar rahman suresinde geçer rabbimiz nimetlerinden bahseder. Bir başka  ayette de cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkese iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkesi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlar da çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır.

        Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkes hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

        Ayrıca firmamızda bulunan her ürününde orjinallik garantisi bulunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmanızı tavsiye ederiz.

        Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...