Sakral çakra nedir

25.01.2023 tarihinde yayınlandı. 242 kez görüntülendi.

Sakral çakra nedir ? Sakral çakranın taşları nelerdir? Sakral çakranın etkileri nelerdir ?

Sakral çakranın diğer ismi svadhishthana'dır. Sakral çakra, alt karın bölgesinde, göbek deliğinin yaklaşık dört parmak altında bulunmaktadır. Sakral çakra turuncu renk ile sembolize edilmektedir.

Sakral çakranın etkileri ;

Sakral çakranın cinsel enerjiden, yaratıcılıktan, sezgisellikten, öz değerden, empatiden ve şefkatten sorumlu bir çakra olduğuna inanılmaktadır. Sakral çakranın dengesiz olması durumunda duygusal patlamalara, manipülatif hislere, yaratıcılık eksikliğine ve saplantılı cinsel düşüncelere neden olduğuna inanılmaktadır. Sakral çakra dengelendiğinde kişi kendisini daha canlı, mutlu, pozitif, tatmin edici, şefkatli ve sezgisel hissetmektedir.

Sakral çakrayı etkikeyen taşlar ;

Sakral çakrayla uyumlu, sakral çakrayı etkileyen taşlar kaplangözü, lal, sitrin, jasper, aventurin ve kalsit taşıdır.

Kaplangözü taşının faydaları ;

Kaplangözü taşı, bağımsızlık taşı olarak bilinir. Enerjileri dengeler. Ticaret hayatımızda başarı olmamızı sağlar. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duygularımızı yenmemizi sağlar. Astım hastalıklarına iyi gelir.sindirim sistemi, dalak, pankreas, mide ve kalp için faydalıdır.Kaplangözü taşı, baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Kabus gören çocuklara iyi gelir. Olayları net algılamamızı sağlar. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü insanın dayanıklığını arttırır ve engellere rağmen ilerlemeyi sonuca ulaşmamızı sağlar. Kaplangözü taşı'nın yüzeyini okşayarak dertlerlerimizden ve endişelerimizden kurtulabiliriz. İnsanların iyi yönlerini görmemizi sağlar.

Lal (Garnet, Granat) taşının faydaları; 

Ticaret hayatında başarılı olmamızı sağlar. Hafızamızı kuvvetlendirir ve geçmişi hatırlamamızı sağlar. Hayal gücümüzü geliştirir ve buna bağlı olarak kişinin yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olur. Karabasanlardan kurtulmamızı sağlar.Lal taşının verdiği enerji  damarlar için faydalıdır. Cinsel ilşkiyi ve kişinin duyarlılığını arttırır. Kristal kuvarsla birlikte kullanılması lal taşının etkisini arttırır. Bedensel zayıflığa karşı ve acımasızlık duygusuna karşı iyi geldiği bilinmektedir. Akciğer ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Lal taşı Bedeni temizler ve kuvvetlenmesine yardımcı olur. Bulaşıcı rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. Hormonsal dengeleyicidir. Üreme gücünü arttırıcı etkileri bilinmektedir. Belimizdeki ağrıların tedavisinde kullanılan bir taştır. Heyecanı yatıştırıcı etkisi vardır.

Sitrin taşının faydaları ;

Sitrin taşı başarı taşı olarakda bilinir. Aurayı temizleyici etkileri vardır. Negatif enerjiyi dagıtır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Anti oksidan etkilidir. Göz hastalıklarına karşı şifalıdır. Böbrek, kolon sindirim organları, ciğerler ve kalp için faydalı bir taştır. Kendimize zarar verici sapkın düşüncelerden kurtarır ve öz güveni arttırır. Bazı kişiler sitrin taşını kasalarında saklarlar bunun nedeni  sitrinin bereket verici kazancı arttırıcı etkisinin olmasına inanılmasıdır. Aşırı kıskançlığı ortadan kaldırır. Negatif enerjiyi alır ve kişiye cesaret verir. Korkularımızı yenmemizi sağlar. Bağımlılıklardan kurtulamayı sağlar. Bedene canlılık verir.

Jasper taşının faydaları ;

Karaciğer, dalak ve mesaneyi kuvvetlendirdiği ve koruduğu bilinir. Jasper taşının güçlü ve tedavi edici etkileri vardır. Sindirim sistemini düzenler. Safra kesesini korur ve güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar. Fiziksel direnci arttırır. Erkeklerde erkeksi özellikleri arttırır. Sevgiyi, kararlılığı ve inancı arttırıcı etkileri vardır. Dumanlı kuvars taşı güç ve cesaret taşıdır. Bedeni toksinlerden arındırır. Yılan ve örümcek zehirlenmelerine karşı etkilidir. Bu taş bereket taşı olarakta bilinir. Konuşma yeteneğini arttırır.

Aventurin taşının özellikleri;

Aventurin taşının özelliklerinden en bilineni, yapısal olarak rengi genelde yeşil tonlarda olmasından dolayı yeşim taşıyla çokça karıştırlan bir taştır. Aventurin taşı taşlarla ilgili bilgisi olmayan kişiler aventurin taşı diyerek çokça yeşim taşı satmaktadırlar. Taşın faydasını göre bilmek için öncelikle taşın orijinal olmasına ve doğru taşı kullandığınıza emin olmanız gerekmektedir. Aventurin taşının özelliklerinden diğerleri ise;  estetik görünümü yanı sıra vücuda sağladığı fiziksel ve psikolojik etkileriyle insana bir çok faydası vardır. 

Aventurin taşının faydaları;

Aventurin taşının faydalarının en bilineni, yani taşla özdeşleşen faydası şans ve talih taşı olmasına inanılmasıdır. Aventurin taşının faydalarının diğerleri ise; Aventurin taşı depresyona karşı etkili bir taştır.Kalbi koruduğu bilinir. Fiziksel gücü ve kişinin canlılığını arttırıcı etkileri vardır. Kişiye verdiği mutlulukla yaşama sevincini arttırır. Kişinin yumuşak kalpli ve açık yürekli olmasını sağlar. Aventurin taşı kalbini aşka kapatmış yaralı kişilerin yeni aşklara kalplerini açmalarına yardımcı olur. Bu taştan daha fazla yararlanmanız için vücudunuza temas etmesi gereken taşlardandır.

Kalsit taşının faydaları ;

Kalsit taşı ortamdaki negatif enerjiyi temizlemek amacıyla kullanılan bir taştır. Kişinin iç huzura ulaşmasını sağlayıcı etkileri vardır. Öğrenme yeteneğini geliştirici etkileri vardır. Bu özelliğiyle özellikle öğrenciler için faydalıdır. Ayrıca çalışmayan şakraları harekete geçirerek çalışmasına yardımcı olucu etkileride vardır.

Kalsit taşının özellikleri ;

Kalsit taşı çeşitli renklere dönebilen kalsiyum karbonat bir taştır. Kırılgan yapısı ve sert olmayışından dolayı takı yapımı zor olduğundan genellikle takı yapımında kullanılmamaktadır. Bu nedenlerden dolayı kalsit taşı çoğunluklu olarak süs aksesuar olarak ham halde kullanılır.

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...