Oltu taşının özellikleri

12.01.2014 tarihinde yayınlandı. 1377 kez görüntülendi.

Oltu taşının özellikleri nedir? Oltu taşı nedir ? Sorularının cevaplarını bulacağınız bu makalemizi mutlaka okumalısınız.

Oltu taşının özelliklerinden bahsedecek olursak;

 Oltu taşı nedir, Oltu taşı nasıl oluşur  diye merak edenlere oltu taşının bilinmeyenlerinden bahsedelim. Oltu taşının bir diğer adı kara kehribardır. Oltu taşı siyah,gri,yeşilimsi ve kahverengi tonlarda bulunan bir taştır. Oltu taşı nerede bulunur sorusuna yanıt olarak, Oltu taşı Türkiye ve Rusya gibi ülkelerde çıkarılır cevabını  verebiliriz. Türkiyedeki oltu taşı Erzurumun Oltu ilçesinden çıkarılmaktadır ve bu bölgede çıkarılan oltu dünyanın en kaliteli otlusudur. Fosilleşmiş ağaç gövdesi ve ağaç reçinesinden oluştuğu araştırmalarla tespit edilmiştir. Oltu taşı bitkisel kalıntılardan oluşmuş organik bir taştır. Kehribarla oluşumundaki benzerlikten dolayı kara kehribar adıylada anılmaktadır. Yapısal olarak kehribarla alakası yoktur ancak ikiside bitki kalıntılarından oluşmasından dolayı bu adı almıştır. Bu gibi Oltu taşının özellikleri bilinmektedir.

Oltu taşının özelliğinden bahsedecek olursak;

Oltu taşının özellikleri arasında en çok bilineni negatif enerjiyi toplayan bir taş olmasıdır. Ayrıca oltu taşı stresi azaltır. Bedenin elektriğini toplamak için kullanılan bir taştır. Astım, guatr, bronşit ve astım tedavisi için boyun bölgesinde kullanılmalıdır. Ayrıca troit tedavisinde kullanılmaktadır. Oltu taşı, boğaz ve troit enfeksiyonlarının tedavisinde diğer taşlardan daha etkili olduğu söylenir. Sol elininin içinde kullanılırsa bedendeki negatif elektriği toplar ve rahatlık verir. Ayrıca elektirik yükünü hafiflettiğinden depresyona karşı etkilidir. Aklı ve hafızayı kuvvetlendirir, kişinin kararlarını doğru vermesini sağlar. İki taşta organik bitki kalıntılarından oluşmasından dolayı kehribar taşının özellikleriylede benzerlik göstermektedir. Bu gibi Oltu taşının faydaları bilinmektedir.

Oltu taşının yararları bunlar olarak  bilinmektedir asıl şifa rabbimizden gelir. Bu gibi tedavi araçları sadece vesiledir.Yüce rabbimiz bir derde bin derman verdik diye buyurmaktadır.Belki rahatsızlığınızın şifasının vesilesi budur beklide değildir.Bizlerin kul olarak yapması gereken rabbimizin sebeplerine sarılmak bizlere sunduğu şifa kaynaklarını denemektir.Tedbirimizi alalım şifa allahtandır.Şüphesiz o her şeyin iyisini bilendir.İnşallah rabbim bütün hastalıkların şifasını en kolay şekilde bulmayı nasip eder.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz 

 
Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...