Oltu taşı tesbih faydaları

12.01.2014 tarihinde yayınlandı. 7459 kez görüntülendi.

Oltu taşı fiyatları nekadar? Orjinal oltu taşı tesbih nasıl anlaşılır?Oltu taşı tesbih faydaları nelerdir ? Oltu taşı tesbih fiyatlarıOltu taşı tesbih satın almak için ne yapmalıyım?  Bu gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız sizleri oltu taşıyla ilgili bilgilendirmek amacıyla yazmış olduğumuz bu makalemizi okuyunuz.

Oltu taşı ülkemizde en yaygın olarak bilinen ve kullanılan bir taştır. Ayrıca oltu taşı ülkemizin bir sembolü halinede gelmiştir. Oltu taşının en kalitelisi ülkemizde bulunmaktadır.

Oltu taşı tesbih fiyatlarıyla ilgili bilgi almak, Oltu taşı tesbih satın almak isterseniz sitemizdeki oltu taşları kategorisinden ürünlerimizi inceleyip Oltu taşı fiyatlarını öğrenebilir ve Oltu taşı tesbih satın alabilirsiniz .Bu fiyatlar oltu taşının kalitesine ve işlemesine göre değişmektetir.

Oltu taşı tesbih nasıl anlaşılır?, Hakiki oltu taşı tesbih nasıl anlaşılırOrjinal oltu taşı tesbih nasıl anlaşılır?çokça merak edilen ve sorulan sorudur. Bu sorunun yanıtı olarak sizlere Oltu taşı uzmanları tarafından belirtilen bazı özellikleri sizlerle paylaşalım. Oltu taşı yakıldığı taktirde alevle beraber siyah is çıkararak yanar ve sigara külü gibi bi kül bırakır. Ayrıca bir diğer anlama yoluda oltu taşı avuç içinde uvalanması ve elbiseye sürülmesi tatirde iplik, kağıt gibi hafif kiçük cisimlerin üzerine tutulduğunda bu cisimleri çekmelidir çünkü sürtünme sonucu oluşan elektriklenme mıknatıs görevi görmelidir. Ayrıca hakik oltu taşı avuç içine alınarak bu taşa hohlanması sonucu kısa süreli olarak bir puslu görünüm oluşması gerekmektedir.  Bunların yanı sıra bir diğer önemli anlama yoluda iyice ısıtılan iğnenin ucunu oltu taşına batırdığınızda batmaması gerekir eğer iğne batarsa bu taş hakiki oltu değilidir. Ayrıca oltu taşı hafif bir taştır ağır olmamasınada dikkat edin. Bu bahsettiğimiz yöntemlerle hakiki Erzurum Oltularını anlarsınız bu özelliklere sahip değilse aldığınız ürün bilinki bu taş Rus otlusudur. Bu rus oltusuda kalitesi düşük bir taştır. Hakiki Erzurum Oltuları bu bahsettiğimiz yöntemlerle anlaşılmaktadır.

Oltu taşı tesbih özellikleri nelerdir? Oltu taşı tesbih faydaları nelerdir? Sorularını yanıt olarakta oltu taşının bilimsel özeliklerinden ve faydalarından bahsedelim ; Oltu taşı nedir, Oltu taşı nasıl oluşur  diye merak edenlere oltu taşının bilinmeyenlerinden bahsedelim. Oltu taşının bir diğer adı kara kehribardır. Oltu taşı siyah,gri,yeşilimsi ve kahverengi tonlarda bulunan bir taştır. Oltu taşı nerede bulunur sorusuna yanıt olarak, Oltu taşı Türkiye ve Rusya gibi ülkelerde çıkarılır cevabını  verebiliriz. Türkiyedeki oltu taşı Erzurumun Oltu ilçesinden çıkarılmaktadır ve bu bölgede çıkarılan oltu dünyanın en kaliteli otlusudur. Fosilleşmiş ağaç gövdesi ve ağaç reçinesinden oluştuğu araştırmalarla tespit edilmiştir. Oltu taşı bitkisel kalıntılardan oluşmuş organik bir taştır. Kehribarla oluşumundaki benzerlikten dolayı kara kehribar adıylada anılmaktadır. Yapısal olarak kehribarla alakası yoktur ancak ikiside bitki kalıntılarından oluşmasından dolayı bu adı almıştır. Oltu taşının yararları arasında en çok bilineni negatif enerjiyi toplayan bir taş olmasıdır. Ayrıca oltu taşı stresi azaltır. Bedenin elektriğini toplamak için kullanılan bir taştır. Astım, guatr, bronşit ve astım tedavisi için boyun bölgesinde kullanılmalıdır. Ayrıca troit tedavisinde kullanılmaktadır. Oltu taşı, boğaz ve troit enfeksiyonlarının tedavisinde diğer taşlardan daha etkili olduğu söylenir. Sol elininin içinde kullanılırsa bedendeki negatif elektriği toplar ve rahatlık verir. Ayrıca elektirik yükünü hafiflettiğinden depresyona karşı etkilidir. Aklı ve hafızayı kuvvetlendirir, kişinin kararlarını doğru vermesini sağlar. İki taşta organik bitki kalıntılarından oluşmasından dolayı kehribar taşının özellikleriylede benzerlik göstermektedir.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...