Kuka ağacı faydaları

11.01.2014 tarihinde yayınlandı. 58524 kez görüntülendi.

Kuka tesbih neden yapılır? Kuka ağacı faydaları nelerdir? Kuka tesbih nasıl yapılır? Kuka tesbih karartması nasıl yapılır? Bu gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız sizleri bilgilendirmek için yazdığımız bu makalemizi okuyunuz.

Kuka ağacı nedir? Sorusuna şu yanıtı verebiliriz öncelikle kuka bir ağaç değildir. Kuka tropikal bir ağacın meyvesidir. Bu meyve Hindistan cevizine benzer ser yapıda bir meyvedir ve kuka tesbihlerde bu ağacın sert meyvesinden yapılmaktadır.

Kuka ağacı nerede yetişir? Bu soruya öncelikle şöyle cevap verelim ; kuka ağacı ülkemizde bulunmaz ülkemizde işlenip tesbih yapılır. Kuka ağacı tropikal iklime sahip olan Endonezya ve Hindistan gibi ülkelerde yetişen ağacın sert yapılı meyvesidir.

 Kuka tesbih neden yapılır? Sorusuna da tropikal bölgede bulunan bir ağacın sert yapılı meyvesinden yapılır diyebiliriz.

Kuka tesbih nasıl yapılır? Kuka tesbih eski zamanlarda kuka meyvesini elle şekil verilerek yapılırdı şimdi ise teknolojinin gelişmesine bağlı olarak siensi makinelerinde işlenerek tesbih yapılır günümüzde hali hazırda el usuluyle kuka tesbih yapanlar var ancak bu kukaların emeği çok olduğundan hem fiyat olarak pahalıdır hemde bu işi yapanların sayısı oldukça azdır.

Kuka tesbih karartması nasıl yapılır? Kuka tesbih karartması için özel olarak yapılması gereken pek bir şey yoktur. Kuka tesbihi çektikçe, kullandıkça kararır ve değeri artar. Kuka tesbihi ne kadar çok kullanırsanız okadar çabuk kararır. Bazı yöntemlerlede karartma süresi kısaltılabilir bu yöntem kuka tesbihi sürekli badem yağıyla yağlayıp çekmekle yapılmaktatır.

Kuka ağacı faydaları nelerdir? Kuka ağacı Osmanlı döneminde çoğunluklu olarak sağlık sektöründe kullanılırdı. Bunun sağlık sektöründe kullanılması mikropları öldüren güçlü antibakteryel olarak kullanılmasından kaynaklanmaktatır. Osmanlı döneminde bu unsura o kadar önem verilirmişki kuka tesbih kullanmayan hekimlere hijyenik olmadıkları için saraylara bile alınmazmış ve halk tarafındanda muayene olmak için tercih edilmezmiş. Bu özelliğinden dolayı sadece sağlık sektöründe değil halk arasındada yaygın olarak kullanılırmış. Kuka ağacı ayrıca kullanıldıkça kararan vede değeri artan bir yapıya sahiptir. Hem bu özelliklere sahip olması hemde estetik görünümlü  tesbihleriyle kuka ağacı tesbih tarih boyunca çok rabet edilen ve kullanılan tesbihlerdendir.

Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...