Krizokol

25.04.2014 tarihinde yayınlandı. 3209 kez görüntülendi.

  Krizokol taşı faydaları nelerdir ? Krizokol taşı özellikleri nelerdir ? Krizokol taşı nasıl anlaşılır ? Sorularının yanıtını bulabileceğiniz ve krizokol taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olabileceğiniz bu makalemizi okuyunuz.

Krizokol taşı özellikleri ;

       Krizokol taşı chrysocolla adıylada bilinmektetir. Yarı saydam, camsı, mumsu bir görünüme sahip olan bu taşın sertlik derecesi 2,5 ile 3,5 arasında değişmektetir. Mat, koyu mavi veya maviye dönük yeşil renklerde bulunan bir taştır. Monoklinik kristal yapıya sahip bu taş dile yapısan bir taştır. Doğada çok az bulunmasından dolayı bu taşın değeri oldukça pahalıdır en değerli taşlardan birisidir. İçerisinde donmuş su bulunan bakır silikattır. Firuze (turkuaz) taşına benzeyen bir taştır ancak bu benzerlik iki taşı karıştıracak kadar değildir. Eski çağlarda altın lehimi materyali olarak kullanılan bu taş,ismini yunancada altın demek olan chrysocolla ismiylede anılmaktatır.

Krizokol taşı ve faydaları ;

       Krizokol taşı hamilelik dönemi içerisinde anne ve bebek sağlığı için oldukça faydalı bir taştır. Bebeğin sağlıklı gelişimine yardımcı olur. Aşırı heyecan, sinir, korku gibi duyguların esiri olmamızdan kurtulmaya yardımcı olan bir taştır. Kişide bulunan negatif enerjiyi ve ortamdaki negatif enerjiyi emerek ortamı temizler. Kişiler arasındaki iletişimin pozitif olmasını sağlayan bir taştır. Motivasyonu arttıran, motive edici bir doğal taştır. Akciğer, pankreas, tiroid bezi için oldukça fayda sağlayıcı bir taştır. Sindirim sistemini düzenler ve sindirim sistemin daha iyi ve hızlı çalışmasını yardımcı olur. Kanla alakalı hastalıkların iyileşmesine yardımcı olan bir taş olarak bilinmektetir. Ağrıyan bölgelerle taş temas ettirildiğinde ağrıları hafiflettiği söylenir. Kişide bulunan gizli yeteneklerin keşfedilerek açığa çıkmasına yardımcı olur. Geçmişte yaşadığınız ve etkisinden kurtulamadığınız travmalardan kurtulmanıza yardımcı olur. Aşırı panik olunan durumlarda bu taş yanınızdaysa, vücuda temas halindeyse size sakinlik verir.

Krizokol taşı nasıl kullanılır ;

       Her doğal taşta olduğu gibi krizokol taşınında bir müddet kullanımdan sonra etkisini sürdürebilmesi için temizlenip arındırılması gerekmektetir. Bu temizleme işlemi krizokol taşının sertlik derecesinin düşük olmasına bağlı olarak suyla veya sirkeli suyla değil, toprak altında bir gün süreyle bekletilerek yapılmalıdır.

Krizokol taşı nasıl anlaşılır ;

       Krizokol taşının sahtesi genellikle ürün eline alındığında görünümünden anlaşılmaktatır. Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir. Krizokol taşı ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır. Bu imitasyon ürünler genellikle ucuz taşların tabiri caizse kaldırım taşlarını , benzetilen değerli taşların renklerine boyanarak yapılmaktatır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olup iç kısımları kendi rengini yansıtmaktır.Bunu ürüne dışarıdan bakarak göremiyorsak taşı küçük bir kısmını kırarak yada bileklik veya tespihse bir tanesini kırarak içiyle dışının uyumunu anlaya biliriz. Ancak bu kırma işleminden önce taşı çakmakla ısıtın bazı imitasyon ürünler daha kalitesiz oluyor ucuz taşların tozları boyanıp preslenmeyip sadece dışı boyanıyor ve çakmakla ısıtıldığında boyasının yanarak ucuz taşının kendi renginin kaldığını göreceksiniz. Ancak ısıtma işlemini fazla abartıp yüksek ısılarla yapmayın çünkü ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığında renkleri değişir. Bu işlemlerin hepsini deneyip ürünün içinin dışının renginin aynı olduğunu görürseniz bu ürün büyük ihtimal orijinaldir. Ancak ucuz taşın tozlarıyla boyanıp sonra preslenmişse de içinin dışının rengi aynı olur yada ısıda boyası akmaya bilir bu tür ürünler kaliteli imitasyon üründür yani tozlarıyla boyanmıştır. Eğer bu denemeleri yapıp da anlayamadıysanız en garanti olarak üniversitelerinde biyoenerji bölümleri yada arkeoloji bölümlerinde test yaptırılarak anlayabilirsiniz. Genellikle taşın orijinalliği bu basit yöntemlerle anlaşılmaktatır. Siz ürünleri alırken güvenilir sitelerden ve orijinallik iade garantisi veren firmalardan alın.

       Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçası mı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz.

       Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarını da aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız.

        Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünkü hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır.

        Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu zümrüt, inci ve mercan taşı taşlar rahman suresinde geçer rabbimiz nimetlerinden bahseder. Bir başka  ayette de cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkese iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkesi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlar da çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır.

        Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkes hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

        Ayrıca firmamızda bulunan her ürününde orjinallik garantisi bulunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmanızı tavsiye ederiz.

        Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...