Kök çakra nedir

24.01.2023 tarihinde yayınlandı. 262 kez görüntülendi.

Kök çakra nedir ? Kök çakranın taşları nelerdir? Kök çakranın etkileri nelerdir ? 

Kök çakra diğer adıyla muladhara çakra, omurganın tabanında, anüs ve cinsel organlar arasında bulunduğuna inanılmaktadır. İlk ve birincil enerji kaynağı olarak tanımlanmaktadır. Kırmızı renk ve toprak elementi ile eşleştirilen kök çakranın, dünyaya bağlanma biçimini etkilediği düşünülmektedir. 

Kök çakranın etkileri nelerdir? 

Kök çakranın hayatta kalma, hırs, bağımlılık ve istikrar duygularını kontrol ettiğine inanılmaktadır. Bu sebeple, dengesinin bozulması durumunda insanın kararsız, temelsiz, hırssız, amaçsız, korkulu, güvensiz ve sinirli hissetmeye başlaması söz konusu olabilmektedir. Kök çakra dengelendiğinde ise bu olumsuz duyguların yerini olumlu duygular almaktadır. Böylece kişi kendisini daha kararlı, kendisinden emin, dengeli, enerjik, bağımsız ve güçlü hissedebilmektedir.

Kök çakrayı etkileyen taşlar nelerdir? 

Kök çakrayı etkileyen taşlar hematit, jasper, dumanlı kuvars, turmalin kan taşı, lal, oniks, kaplangözü ve akik taşlarıdır.

Hematit taşının faydaları ;

Bircok taşta olduğu gibi hematit taşıda çağımızın en büyük sorunlarından olan strese ve gerginliğe karşı koruma sağlar. İnsana mutluluk, pozitif düşünme ve cesaret verici etkileri vardır. Hematit taşı kararsızlıklarımıza iyi gelir. Seçimlerimizde en iyisini bulmamıza yardımcı olur. Hematit taşı bel soğukluğuna faydalıdır. Vücuttaki kan dolaşımını düzenler ve buna bağlı olarakta tansiyona iyi gelir. Hafızayı kuvvetlendirir. Eklemlerdeki romatizmalara iyi gelir. Hematit taşı saç dökülmelerini  engeller. Saçlarımızın güçlenmesini ve gürleşmesini sağlar. Aşırı duygulanma heycanlanmaya iyi gelir. Enerji ve canlılık verici etkileri vardır.

Jasper taşının faydaları ;

Karaciğer,dalak ve mesaneyi kuvvetlendirdiği ve koruduğu bilinir. Jasper taşının güçlü ve tedavi edici etkileri vardır. Sindirim sistemini düzenler. Safra kesesini korur ve güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar. Fiziksel direnci arttırır. Erkeklerde erkeksi özellikleri arttırır. Sevgiyi, kararlılığı ve inancı arttırıcı etkileri vardır. Dumanlı kuvars taşı güç ve cesaret taşıdır. Bedeni toksinlerden arındırır.Yılan ve örümcek zehirlenmelerine karşı etkilidir. Bu taş bereket taşı olarakta bilinir. Konuşma yeteneğini arttırır.

Dumanlı kuvars taşının faydaları ;

Enn çok bilinen ve kullanılan özelliği panik atağa iyi gelmesidir. Meditasyon sırasında kullanılabilecek bir taştır. Sinir bozukluklarına iyi gelir. Strese iyi gelir. Ayak hastalıklarında etkilidir. Aşırı kıramplara iyi gelir. Güven duygusunu arttırır. Kişinin yeni deneyimlere açık olmasına yardımcı olur. Girişimcilik yeteneğini arttırır. Kişinin yaşanılan ana odaklanıp o anı en iyi şekilde yaşamasına yardımcı olur. İletişim bozukluklarını giderici etkileri vardır. Korkunç kabuslar görmemizi engeller. Kişiye huzur ve sakinlik verir. Negatif enerjinin pozitif enerjiye dönüştürülmesine yardımcı olur.

Turmalin taşının özellikleri;

Turmalin taşının özelliklerinden en önemlisi  estetik görünümü ve insana verdiği faydalarla çok değerli faydalı bir taş olmasıdır. Turmalin taşının özelliklerinin diğerleri ise; Turmalin taşı Eski Mısır'a göre yeryüzüne çıkarken gökkuşağının içinden geçtiğine inanılır bu inanışın sebebi turmalin taşının renkli oluşudur.

Turmalin taşının faydaları;

Turmalin taşının faydalarından en önemlisi, hormonları dengelediği ve uykusuzluk çeken insanlara uyku verdiği uykusuzluk problemine iyi gelmesidir. Turmalin taşının faydalarından diğerleri ise; Denge ve uyum sağlayıcı etkisi vardır. Kişiyi amaçlarına odaklar.Duygusal iniş çıkışları dengeler. Konsantrasyonu ve sezgileri arttırıcı etkileri bilinmektedir. Sinir sistemlerini dengeler manevi açıdan huzur verdiği söylenir. Kişinin kendisiyle barışık yaşamasını sağlar. Halk arasında Turmalin taşı'nın nazarı etkilediği  söylenir. Yine halk arasında turmalin taşının kişiyi tehliklerden koruduğu ve kişinin bahtını,şansını açtığı söylenir. Turmalin taşı evli çiftler için evliliklerinin 8 ve 38 inci yılları için en uygun hediye olduğuna inanılır ve alınır.

Kan taşının özelliklerinden bahsedecek olursak;

Hematit taşının bir türü olan kan taşı ismini üzerinde kana benzeyen lekelerden almaktadır. Kan taşı genellikle koyu yeşil renktedir. Kan taşının üzerinden bulunan bu kana benzeyen lekeler demiroksit minarelinden kaynaklanan lekelerdir. Bu taşın ismi kan taşıdır ancak bu taşın kanla alakası yoktur. Üzerindeki lekelerin benzemesinden kaynaklanan bir isim almıştır. Bu gibi Kan taşının özellikleri bilinmektedir.

Kan taşının faydalarından bahsedecek olursak;

Kan taşı bağımsızlık taşı olarak bilinmektedir. Anlama kabiliyetini ve hafızayı kuvvetlendirici etkileri vardır. Zihnimizdeki karmaşık düşüncelerden arınmamızı ve sakin bir zihne sahip olmamıza yardımcı olur. Duygusal ve zihinsel engelleri ortadan kaldırıcı etkileri vardır. İnsani zayıflık ve cesaretsizlik duygusundan kişiyi kurtarır ve cesareti arttırıcı etkileri vardır. Sabrı arttırdığı ve böylelikle sıkıntılardan rahatça kurtulmamızı sağlar. Bencillik duygusunu yenmemize yardımcı olur. Yaşadığımız anı iyi algılamamızı ve o ana bağlanmamıza yardımcı olucu etkileri bilinmektedir. Kadınlarda adet dönemi sancıları hafiflettiği bilinir. Bedenimize canlılık verir ve enerjimizi arttırır. Kan dolaşımını düzenleyici etkileride bilinmektedir.

Lal (Garnet, Granat) taşının faydaları ;

Ticaret hayatında başarılı olmamızı sağlar. Hafızamızı kuvvetlendirir ve geçmişi hatırlamamızı sağlar. Hayal gücümüzü geliştirir ve buna bağlı olarak kişinin yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olur. Karabasanlardan kurtulmamızı sağlar. Lal taşının verdiği enerji  damarlar için faydalıdır. Cinsel ilşkiyi ve kişinin duyarlılığını arttırır. Kristal kuvarsla birlikte kullanılması lal taşının etkisini arttırır. Bedensel zayıflığa karşı ve acımasızlık duygusuna karşı iyi geldiği bilinmektedir. Akciğer ve kalp rahatsızlıklarına iyi geldiği tespit edilmiştir. Lal taşı Bedeni temizler ve kuvvetlenmesine yardımcı olur. Bulaşıcı rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir. Hormonsal dengeleyicidir. Üreme gücünü arttırıcı etkileri bilinmektedir. Belimizdeki ağrıların tedavisinde kullanılan bir taştır. Heyecanı yatıştırıcı etkisi vardır.

Oniks taşının faydaları ;

Oniks taşı'nın kadın erkek ilişkilerini dengelediği tespit edilmiştir. Evli çiftler arasında uyumluluk sağladığı bilinmektedir. Bağımlılıktan kurtulmaya yardımcı olur. Yani; sigara, alkol vb. hertürlü kurtulmak istediğiniz bağımlılıkdan kurtarır. Oniks taşının kişideki oto kontrol yeteneğini geliştirdiği tespit edilmiştir. Meditasyon sırasında kişinin içini görmeye yardımcı olur. Zararlı seksüel hırsları zayıflatıcı etkileri tespit edilmiştir. Pozitif düşünmemize yardımcı olur. Stres ve depresyona karşı etkilidir. Kişiye mutluluk ve öz güven verir. Oniks taşı şans taşı olarak da bilinir. Cinsel gücü arttırıcı etkileride bilinmektedir. Konsantrasyonu artırır. Negatif enerjiyi ortadan kaldırdığı gibi kişiye pozitif enerji verir. Nazara karşı çok etkili bir taştır. Aşırı gergin kişileri sakinleştirici etkisi vardır. Hertürlü kaygılardan kurtarır insanı. Kişinin korkularından kurtulmasına yardımcı olur cesaret verir. Kulaklar için faydalıdır. Tene deymesiyle birlikte etkisini gösterir duyma gücünü yükseltir. Oniks taşı  mantar hastalıkları ve enfeksiyonlarda kullanılır.

Kaplan gözü taşının faydaları ;

Kaplangözü taşı, bağımsızlık taşı olarak bilinir. Enerjileri dengeler. Ticaret hayatımızda başarı olmamızı sağlar. Korku, kıskançlık, kin, inatçılık gibi duygularımızı yenmemizi sağlar. Astım hastalıklarına iyi gelir.sindirim sistemi, dalak, pankreas, mide ve kalp için faydalıdır. Kaplangözü taşı, baş ağrılarının hafiflemesine yardımcı olur. Uykusuzluğa karşı etkilidir. Kabus gören çocuklara iyi gelir. Olayları net algılamamızı sağlar. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü insanın dayanıklığını arttırır ve engellere rağmen ilerlemeyi sonuca ulaşmamızı sağlar. Kaplangözü taşı'nın yüzeyini okşayarak dertlerlerimizden ve endişelerimizden kurtulabiliriz. İnsanların iyi yönlerini görmemizi sağlar.

Akik taşının faydaları ;

Çağımızın en büyük sorunlarından olan strese karşı iyi geldiği tespit edilmiştir. Akıl ve mantık gücümüzün gelişmesini sağlar. Nazara karşı korunmamızı sağlar. Hamilelik sürecinde anne bebek sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengeleyici özelliğinin olduğuda tespit edilmiştir. Damarları koruyucu güçlendirici etkileri tespit edilmiştir. Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir. Dişler ve kemikler için faydalıdır. Taşıyan kişiyi olumsuzluklardan koruyucu etkisi vardır. Bu özelliği hadislerlede kanıtlanmışdır. Uykusuzluklara ve karabasanlara iyi gelir. Metebolizmamızı hızlandırır. Korkaklığa karşı iyi geldiği bilinir. Çevreyle uyumu arttırır. Akik taşı kendinizi kötü hissettiğinizde olayların iyi yönlerini görmenizi sağlar. Negatif enerjiden insanı arındırır ve insana iyilik mutluluk verir.

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...