Jasper taşı tesbih

5.06.2015 tarihinde yayınlandı. 2291 kez görüntülendi.

  Jasper taşı tesbih fiyatları nedir ? Jasper taşı tesbih faydaları nelerdir ? Sorularının yanıtını bulmak ve jasper taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için makalemizi okuyunuz.

Jasper taşı tesbih faydaları ;

     Jasper taşı tesbihler orjinal jasper taşlarından üretildiği için taşının etki ve faydasını göstermektetir. Jasper taşının psikolojik ve fiziksel faydaları şunlardır ;

     Jasper taşı dalak, karaciğer, mesaneyi kuvvetlendirdiği ve koruduğu bilinir. Safra kesesini korur ve güçlendirir. Endokrin sisteminde dengeyi sağlar. Kişinin kendisini sağlıklı ve güçlü hissetmesini sağlar. Jasper taşının güçlü ve tedavi edici etkileri vardır. Sindirim sistemini düzenler. Dumanlı kuvars taşı güç ve cesaret taşıdır. Bedeni toksinlerden arındırır. Yılan ve örümcek zehirlenmelerine karşı etkilidir. Bu taş bereket taşı olarakta bilinir. Fiziksel direnci arttırır. Erkeklerde erkeksi özellikleri arttırır. Sevgiyi, kararlılığı ve inancı arttırıcı etkileri vardır. Konuşma yeteneğini arttırır.

Jasper taşı tesbih fiyatları ;

        Jasper taşı tesbih fiyatları jasper taşının gıramına ve jasper taşı takının işlenişine göre değişmektetir. Gerçek jasper taşı tesbih fiyatı hakkında bilgi sahibi olmak ve jasper taşı tesbih modellerini inceleyip satın almak için satış sitemizdeki ürünleri inceleyiniz. Toptan jasper taşı tesbih alımlarında toptan fiyat uygulanır. Toptan jasper taşı tesbih satın almak için irtibata geçiniz.

Tesbihin tarihçesi :

Tesbih tarihi insanlık tarihi kadar eski bir tarihe sahiptir. Ancak tesbih eski zamanlarda şimdiki amcacıyla kullanılmamaktaydı. İnsanlar tarih boyunca boncuk, kemik ve taş gibi bir çok maddeyi iplere dizerler bu yaptıkları takıları çeşitli amaç ve inançta kullanırlardı. İnsanlık tarihinde ipe dizilmiş boncuklar, taşlar ve kemikler ibadet aracı olarak kullanılmadan çok öncesinde çeşitli ?anlamlar? yüklenmişti. Bu anlamlar yaşanılan dönemin koşullarına göre avda şans getirmesi, savaşta düşmandan koruması, zaman zaman hastalıktan korunmak için gibi amaçlarla veya muska ya da nazarlık niyetiyle de kullanıldığı bilinmektetir. Ancak, tesbihlerin en kalıcı şekilde insan hayatına girişi din aracılığıyla oldu. Boncukların dini amaçla ve duaları saymada kullanılmasına ilk olarak Hindistan'da ve hindu inanışında raslanmaktatır. Bu nedenle Tesbihi ilk kim bulmuştur ? sorusuna kısmende olsa Hindistan diyebiliriz. Tespihin ataları Hindistan'dan doğuya, sonra Ortadoğu'ya, en sonunda da Avrupa'ya yayılarak tesbihi insalıkla tanıştırdılar. Tespihin kullanış amacı Müslümanlık, Hıristiyanlık (Katolik), Budizm ve Hinduizm'de aynı olup hepsinde de duaları ve dualar arası bölümleri saymada kullanılmaktatır. Tespihin İslam dünyasında ne zamandan beri kullanıldığı kesin olarak belli olmamakla beraber, Hz. Muhammed'in tespih taşıdığına dair bir kayıtta bulunmamaktatır. Arşivlerde tespih ile ilgili bilgilere ancak 16. yüzyılın sonlarında rastlanmaktatır.

Ne var ki, Hz. Muhammed (s.a.v) efendimiz zamanında namaz ve dua sırasında hurma çekirdeği veya çakıl taşı kullanıldığı bazı hadislerde yer almaktatır. İslam'da Peygamber efendimiz (s.a.v) 'in namaz kılarken sünneti olan 'Sübhanallah, Elhamdülillah ve Allahüekber' kelimelerini 33'er defa tekrarlamanın hangi tarihte başladığı ve yayıldığı da bilinmemektetir. Daha sonraki zamanlarda tesbih islam dininde yaradanı zikir için kullanılmıştır. Tesbih yaradanı zikir esnasında, zikredilen duanın sayıların tam olarak doğru olması için oldukça yararlı olmuştur. Tesbihin dini amaçlarla kullanıldıktan sonra büyük faydalarının olduğu herkez tarafından bilinmekte ve günümüzde de yaradanı doğru zikir amacıyla yaygın bir biçimde kullanılmaktatır.

Tesbihin kullanım amacı ;

Tesbih zikir amaçlı kullanılması kadar çeşitli amaçlarda da kullanılmaktatır. Günümüzde tesbihi özellikle erkekler bir el meşkuliyeti, stres atmak ve buna benzer bir çok nedenle sallayarak veya tanelerini çekerek çeşitli biçimlerde kullanmaktatır. Tesbih erkekler için oldukça önemli ve güzel aksesuardır. Tesbih çekmek din adamlarına özgü bir davranışmış gibi algılanır ancak halk arasında da neredeyse bir alışkanlık haline gelmiştir. Tesbih çekmenin daha çok kırsal kesimlerde yaygın olmasının nedenini tesbihin boş elleri meşgul edebilme özelliği olduğu söylenmektetir. Sıcak ayları tarımsal çalışma ile geçiren, sürekli ellerini kullanmaya alışmış kişilerin kış aylarında bu boşluğu tesbihle doldurduklarına inanılır ve kullanılır.

Günümüz biliminin tesbih çekme alışkanlığına yaklaşımı biraz değişiktir. Bilim insanları, beynimizin, çalışma yaşamının sorunları, güçlükleri ve endişelerinin korkularla sürekli baskı altında tutulduğunu ve bunun sonucunda da sinir hücrelerinin aşırı yorulup yıprandığını söylemektetirler. Beynimizi rahatlatmak, sinir hücrelerinin yıpranıp yok olmasını önlemek ve beynimizi özgür bırakıp dikkatimizi başka tarafa yöneltmek için tesbih çekmenin çok etkili ve kişiye oldukça faydalı olduğunu söylüyorlar.

Tesbihi boş zamanlarınızda bir uğraş, stres atma aracı, estetik erkek aksesuarı ve aynı zamanda yaradanı zikir aracı olarak çok amaçlı bir şekilde kullanabilir.

Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...