Himalaya tuzu

22.11.2014 tarihinde yayınlandı. 1992 kez görüntülendi.

  Himalaya tuzunun faydaları nelerdir ? Himalaya tuzu ve özellikleri nelerdir ? Himalaya tuzunun kullanımı nasıldır ? Himalaya tuzu nedir ? Sorularının yanıtı bulabilmek ve himalaya tuzu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için bu makalemizi okuyunuz.

Himalaya tuzu ve özellikleri ;

       Himalaya tuzu ve bir çok kaya tuzunun oluşumu 250 milyon yıl öncesine dayanmaktatır. Himalaya tuzu milyonlarca yıl öncesinde bulunan denizlerin zamanla kara olması sonucu eriyen sulardan kalan tuzların uzun yıllarca karaların altında yüksek basınca maruz kalması sonucu kristalleşmesi sonucunda oluşan bir tuzdur. Bu tuz mineral bakımından oldukça zengindir. Bu tuzların bir diğer önemli özelliği ise oldukça küçük molekül yapısında bulunmalarıdır ve bu özelliği vücut dokusundan kolayca vücuda girişi sağlar. Dünyada bir çok bölgede kaya tuzu bulunmaktatır. Bu kaya tuzlarının içerisinde dünya rezervlerinin en büyüğü ve mineral bakımından en zengin tuzu Pakistan da bulunan himalaya tuzudur. Himalaya tuzu çeşitli amaçlarda kullanılır ve insan vücuduna bir çok faydası bulunur. İnsan vücuduna olan faydalarından bahsedecek olursak.

Himalaya tuzu ne işe yarar ;

       Vücudun asit baz dengesini sağlayan bir tuzdur. Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olan bir kaya tuzudur. Dolaşım sistemi ve organlar için olumlu etkileri bulunan bir tuzdur. Vücutta biriken toksinlerin ve ağır metallerin atılmasına yardımcı olan bir kaya tuzudur. Himalaya tuzu sabunları cilt rahatsızlıklarının bir çoğuna faydalıdır.(Sedef, egzama, siğil, uçuk, akne vb.) Ayrıca himalaya tuzu yüksek tansiyona, depresyondan ve stresten kurtulmaya, böbrek taşları ve kumlarının erimesine yardımcı olur. Kilonuzu kontrol etmenize, formunuzu korumanıza yardımcı olur. Kalp damar rahatsılıklarına ve kalp ritminin düzenlenmesine yardımcı olur. Migren, kemik erimesi ve gut hastalığına karşı faydalıdır. Romatizma ve kireçlemeye iyi gelir. Kanser hücrelerinin oluşumunu önler ve kanser tedavisinde faydalıdır. Diabet (şeker hastalığına) karşı faydalıdır. Alzheimere karşı iyi gelir. Astım ve alerjiler için faydalıdır. (1 litre suyun içerisine 2 çay kaşığı himalaya katılıp kaynatılır ve her gün 10 dk suyun buharında durularak astım ve alerji tedavileri yapılır.) Kaslardaki ve güç kaybına, yorgunluğa, kramp ve adele ağrılarına karşı iyi gelen bir tuzdur. Yaşlanmayı geciktirici etkileri vardır. Hafıza ve unutkanlık ile ilgili problemlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Cilt lekeleri ve çiller için himalaya tuzlu sudan yatmadan önce sürün ve üzerine kreminizi sürün daha sonra sabah cildinizi temizleyin ve bu tedavi şekline bir müddet devam edildikten sonra bu rahatsılıklardan cildinizi temizlemiş olursunuz.

Himalaya tuzunun kullanımı ;

       Himalaya tuzunun bir çok kullanım şekli vardır. Bu kullanım şekillerinden bazıları;  tansiyon için 2,5 litre suyun içerisine 1 çay kaşığı himalaya tuzu çözeltisi koyulur  ve bu su 1 hafta boyunca içilir, ikinci hafta 2,5 litre suya 2 çay kaşığı tuz konur ve içilir. Ancak kesinlikle yemek esnasında bu suyu içmeyin. Bu tedaviyi uyguladıktan bir zaman sonra yüksek tansiyon rahatsızlığına iyi gelir. Astım ve alerji hastalıkları tedavisi 1 litre suyun içerisine 2 çay kaşığı himalaya katılıp kaynatılır ve her gün 10 dk suyun buharında durularak yapılır. Cilt rahatsızlıklarının tedavisi ise himalaya sabununu hafif ıslatılmış elimizde bir müddet ovaladıktan sonra elimizde eriyen tuzların hastalıklı bölgeye sürülmesi  ve bu tedaviye bir müddet devam edilmesi sonucu yapılır. Televizyon, bilgisayar, telefon vb. araçlardan veya çeşitli nedenlerden dolayı vücuttaki radyasyonun temizlenmesi, himalaya kaya tuzu sabununu hafif ıslatılarak bütün vücudumuza himalaya tuzunu sürerek yapabiliriz. Sağlıklı insanların hastalıklara karşı korunması için ve diğer rahatsılıkların tedavi edilmesi için 2,5 litre suyun içerisine 1 çorba kaşığı himalaya tuzu çözeltisi koyulur  ve bu su bir müddet aralıklarla içilir. Ancak kesinlikle yemek esnasında bu suyu içmeyin.

       Himalaya kaya tuzu gerçekten doğanın bize sunduğu çok essiz bir nimettir. Bu tuz herkezin kullanması gereken bir şifa kaynağıdır. Himalaya tuzu maranki ve bir çok profesör, uzman tarafından tavsiye edilmektetir. Bu tuzu kullanım faydasını görmenizi tavsiye ederiz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...