Firuze taşı hakkında hadisler

12.01.2014 tarihinde yayınlandı. 32453 kez görüntülendi.

Firuze taşı hakkında hadisler nelerdir? sorusunun yanıtını bulabilmeniz için bu makalemizi okuyunuz ayrıca firuze taşının özellikleri ve faydalarınıda okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz.

Firuze taşı ile ilgili hadisler mevcuttur bunlar; Hz. Muhammed (sav)söyle buyuruyor: Alemlerin Rabbi buyuruyor ki: Ben parmağında Firuze yüzük olup da ellerini dua etmek için bana doğru kaldıran kimseyi ümitsizce geri çevirmekten utanırım.

Bir başka Firuze taşı ile ilgili hadis;

İmam Sadık (as)buyuruyor ki: Firuze Yüzük takılan el asla fakir olmaz (Hilyet-ul Muttakin).burda yüzük olarak söylenmesi ozamanlarda aksesuar olarak taşın yüzük olarak kullanılmasıdır.günümüzde teknolojının gelişmesiyle taşın islenme imkanları artmıştır ve buna bağlı olarak aksesuar çeşitleri artmıştır (tesbih,kolye,kolye ucu,bileklik,küpe vb.)yani önemli olan taşın vücuda temas etmesidir.hadislerde de görüldüğü gibi Firuze taşı hadislerde övülen nadir taşlardandır.

Ayrıca firuze taşının etkileri bilimsel olarakta kanıtlanmıştır. Bu özellikleri;

Firuze taşı başta İran olmak üzere bir çok ülkeden çıkarılmaktadır. Bu ülkeler; ABD,Meksika, Afganistan ve Çin gibi ülkelerden çıkarılmaktatır. En kaliteli turkuaz ise İran?dan çıkarılmaktadır. Firuze taşı özellik bakımından en güçlü taşlardan biridir. Turkuaz  taşının üzerinde bilim adamları tarafından yapılan çalışmalar ve deneyler sonucunda insan üzerindeki şu etkileri tespit edilmiştir;turkuaz taşı iletişim,sadakat ve dostluk taşıdır. Kemiklerin sağlıklı kalmasını ve güçlenmesini sağlar.Kemik erimesi hastalığının önlenmesinde etkilidir.Firuze taşı bağışıklık sistemini güçlendirir,akıl ve mantık gücünü geliştirir.Kaygılarımızı yenmemizi sağlar,sindirim sistemine iyi gelir,ayrıca turkuaz taşının kişiye huzur verici etkileride vardır.Migrene karşı faydalıdır, öksürüğü hafifletir.kan dolaşımını düzenler.solunum ve ciğerler için faydalıdır.Firuze taşı tansiyonu dengeler,turkuaz taşı kişinin genç ve zinde kalmasını sağlayıcı etkisi vardır.Firuze taşı nazara karşı koruma sağlar.

Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçasımı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz. Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarınıda aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız. Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünki hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır. Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu taşlar rahman suresinde bahsi geçen zümrüt ve mercan taşı cennet taşı olarak geçer rabbimiz cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkeze iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkezi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlarda çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır. Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkez hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

 

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...