EGZEMAYA VE SEDEFE İYİ DOĞALTAŞLAR

31.10.2022 tarihinde yayınlandı. 1393 kez görüntülendi.

EGZEMAYA HANGİ TAŞ İYİ GELİR ? EGZEMAYA İYİ GELEN TAŞ VARMIDIR?

Egzemaya iyi gelen birden fazla taş vardır. Bu taşların başlıcası kehribar, akik ve sedef taşıdır. Bu taşların genel özelliklerine bakacak olursak ;

Akik Taşı Faydaları ;

 

Çağımızın en büyük sorunlarından olan strese karşı iyi geldiği tespit edilmiştir. Akıl ve mantık gücümüzün gelişmesini sağlar. Nazara karşı korunmamızı sağlar. Hamilelik sürecinde anne bebek sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengeleyici özelliğinin olduğu da tespit edilmiştir.Damarları koruyucu güçlendirici etkileri tespit edilmiştir. Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir. Bunlardan en çok bilen hastalıklar egzema ve sedef gibi rahatsızlıklardır. Dişler ve kemikler için faydalıdır. Taşıyan kişiyi olumsuzluklardan koruyucu etkisi vardır. Bu özelliği hadislerle de kanıtlanmıştır. Uykusuzluklara ve karabasanlara iyi gelir. Metebolizmamızı hızlandırır. Korkaklığa karşı iyi geldiği bilinir. Çevreyle uyumu arttırır. Akik taşı kendinizi kötü hissettiğinizde olayların iyi yönlerini görmenizi sağlar. Negatif enerjiden insanı arındırır ve insana iyilik mutluluk verir.

Sedef Taşı Faydaları ;

 

Sedef taşı bereket  güç ve cesaret taşı olarak bilinir. Toprak enerjisini toplayarak bedene verir ve vücutta dinçlik oluşturur. Sedef taşı bedendeki toksinleri temizler. Kansızlığa iyi gelir ve kan yapımına yardımcı olur. Sedef taşı karaciğer, dalak, böbrek, mide, bağırsak ve mesane hastalıklarına karşı şifalıdır. Hormonsal sistemleri düzenler. Pozitif düşünmemizi  sağlar. Etrafımızdaki olayları iyi analiz etmemize yardımcı olur. Çevremizdeki insanlara olumlu yaklaşmamızı sağlar. Baş dönmesi rahatsızlıklarına iyi gelir. Cilt rahatsızlıklarına iyi gelir, bu rahatsızlıklardan en çok bilineni sedef ve egzema hastalıklarına iyi gelmesidir.

Kehribar Taşının Faydaları :

En belirgin özellikleri troite iyi gelmesi ve çocuklarda diş çıkarma döneminde faydalı olmasıdır. Diş çıkarmayı kolaylaştırır ağrı ve sancıları hafifletir. Çocuğunuzun rahat bir şekilde diş çıkarmasına yardımcı olur. Soğuk algınlığına iyi geldiği bilinir. Astım, guatr, bronşit ve astım tedavisi için boyun bölgesinde kullanılmalıdır. Ayrıca eski romada troit tedavisinde kullanıldığı bulunmuştur. Kehribar taşı, boğaz ve troit enfeksiyonlarının tedavisinde diğer taşlardan daha etkili olduğu söylenir. Sol elininin içinde kullanılırsa bedendeki negatif elektriği toplar ve rahatlık verir. Ayrıca elektrik yükünü hafiflettiğinden depresyona karşı etkilidir. Aklı ve hafızayı kuvvetlendirir, kişinin kararlarını doğru vermesini sağlar. Kehribar taşının nazara karşı koruma sağladığı da söylenmektedir. Kehribar taşı, böbrek ve mesaneye iyi gelir. Bu gibi özelliklerin bazısı bilimsel etkileri kanıtlanmış faydalarıdır. Bazıları da halk arasında tecrübeler sonucu bulunan ve söylenen etkileridir.
cilt rahatsızlıklarına iyi gelir bu rahatsızlıklardan en çok bilineni sedef ve egzema hastalıklarına iyi gelmesidir.

Kategoriler :
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...