Beril taşı özellikleri

28.01.2014 tarihinde yayınlandı. 3667 kez görüntülendi.

           Beril taşı ve özellikleri nelerdir? Sorularının yanıtını bulabilmek ve beril taşı hakkında bilinmeyenleri öğrenip beril taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilmek için bu makalemizi okuyunuz.

        Beril taşı özelliklerinden bahsedecek olursak;

         Beril taşı oldukça sert yapıya sahip olan değerli taşlar grubuna giren bir taştır. Çeşitli renklerde bulunan ve bu renklerine göre isim alan taştır. Morgarit, helioder, vorobijit,smorag,krizoberil vb renklerine göre bu isimleri alır. Vücut ile teması halinde hemen ısınan bir taştır. Bu gibi Beril taşının özellikleri bilinmektedir.

Beril taşının faydalarından bahsedecek olursak;

         Beril taşı şans taşı olarak bilinen bir taştır. Şans artırıcı özellikleri bulunan bir taş olarak bilinir. Yolculuk sırasında oluşan ishal, kabızlık gibi rahatsızlıkların hafiflemesine yardımcı olur. Karaciğer rahatsızlıklarının iyileşmesini hızlandırır. Karaciğer için faydalıdır. Bu beril taşını yanınızda taşıdığınızda hafif bir ferahlık hissi duyacaksınız. Göz kapağına temas ettirdiğiniz zaman gözdeki rahatsızlıkların iyileşmesine yardımcı olur gözler için faydalı bir taştır. Kişinin güvenini arttırıcı bir taştır. Bu taşı kullandığınızda çevrenizdeki insanlarca daha güvenilir bir insan olmanıza yardımcı olur. Düşünce yapınızın güçlenmesine yardımcı olur. Cilde temas ettiğinde hemen ısınan bir taştır eğer ısınmıyorsa bir müddet güneş ışığına bırakın, bu enerjiyi aldığı taktirde özellikleri daha etkili olur. Bu gibi Beril taşının faydaları bilinmektedir.

       Doğal taşların faydaları vardır. İnsan oğlu bu, doğal taşların etkilerini dünyada var olduğundan beri kullanmıştır. Öncelikle şunu belirtmeliyim her şeyin başında inanç gelmektetir. Her konuda fayda görmek istiyorsanız o iş hakkında inançlı olmalısınız. Eğer doğal taşların etkileri hakkında olumsuz düşünceniz varsa bir taş parçasımı bana iyi gelecek diye düşünürseniz o küçümsediğiniz şeyin faydasını göremezsiniz.

       Bu taşları kullanmaya başladığınızda inşallah bu taş benim bu hastalığıma iyi gelecek diye kullanacaksınız sadece taş olarak değil hertürlü kullandığınız şifa kaynaklarınıda aynı düşünceyle kullanacaksınız ve inşallah faydasını bulacaksınız.

        Ancak şunuda belirtelim bu doğal taşlar sihirli bir değnek değildir taşı kullandınız bu hastalığınız kesin geçecek diye beklememek gerekir. Çünki hiçbir hastalığın çözümü kesin değildir hep olmama ihtimali vardır. Örnek vericek olursak kanser tedavisi gören herkez kemo terapiye girer. Kanser haslarının tedavisi kemo terapiyle ve çeşitli ilaçlarla yapılır ancak herkez kesin olarak kurtulmaz kimisi için yapılan bu tedavi olumlu olur ve hastalıktan kurtulur şifa bulur, kimisi ise şifa bulamaz. Rabbimiz bir derde bin derman verdik buyurmaktatır. Az önceki örnekte de belirttiğimiz gibi kurtulan kişinin dermanı o tedavi olmuştur kurtulamayanın ise dermanı başka tedavilerdedir. Şifa allahtantır.

        Taşların faydaları bilimsel olarak bilindiği ve tedavilerde kullanıldığı gibi dinimizde de bazı taşlara işaret edilmiştir. Bu zümrüt, inci ve mercan taşı taşlar rahman suresinde geçer rabbimiz nimetlerinden bahseder. Bir başka  ayette de cenneti bu taşlarla süslediğini belirtir. Akik taşı ve turkuaz hadislerde övülen bir taştır. Özellikle akik taşını peygamber efendimiz bizzat kullanmış ve ümmetine de tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir. (Bu taşlarla ilgili bazı hadisleri islamda akik taşı makalemizden okuyabilirsiniz.) Kısacası doğal taşlar şifa vesilesidir faydaları vardır bu bir gerçektir ancak herkese iyi gelecek sihirli bir değnek  gibi herkesi hemen iyi edecek diye bir şeyde yoktur. Bu taşlardan şifa bulan insan çoktur şifa bulamayanlar da çoktur. Bizim kul olarak görevimiz rabbimizin bize sunduğu şifa kaynaklarını deneyerek bize iyi gelecek şifa kaynağını bulmaktır.

        Tedbirimizi alalım ondan sonra tevekkul edelim. İnşallah herkes hastalıklarının şifasını en kısa zamanda ve kolay şekilde bulur.

        Ayrıca firmamızda bulunan her ürününde orjinallik garantisi bulunmaktadır. Bu hizmetten yararlanmanızı tavsiye ederiz.

        Aradığınız soruların yanıtını bu makalemizde bulamadıysanız yorum olarak sorunuzu sorabilirsiniz.

Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...