Akik taşının sağlığa faydaları

4.07.2014 tarihinde yayınlandı. 4816 kez görüntülendi.

  Akik taşının özellikleri nelerdir ? Akik taşının sağlığa faydaları nelerdir ? Akik taşı nerede taşınmalı ? Akik taşının sahtesi nasıl anlaşılır ? Sorularının yanıtını bulmak ve akik taşı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için makalemizi okuyunuz.

Akik taşının özellikleri ;

       Akik, yemen taşı olarak bilinen achat taşı bir çok renge sahip bir taştır. Ancak en yaygın olarak bilineni kırmızı, mavi ve yeşildir. Akik taşı bir çok renge sahip olmasının yanı sıra, bir çok ülkeden çıkarılan bir doğal taştır. Setlik derecesi 6,5 ile 7 arasında değişen bir taştır. Yarı saydam veya saydam halde bulunan bir doğal taştır. Bu özelliklerinin yanı sıra akik taşı, turkuaz ( firuze ) taşı ile birlikte hadislerde övülen nadir taşlardandır. Akik taşı peygamber efendimiz yüzük olarak kullanmıştı ve hadislerle ümmetine tavsiye etmiştir. Akik taşı kullanmak sünnettir.

Akik taşının sağlığa faydaları ;

       Çağımızın en büyük sorunlarından olan strese karşı etkili ve strese iyi geldiği tespit edilmiş bir taştır. Akıl gücümüzün ve mantık gücümüzün gelişmesini sağlar.Damarları koruyucu güçlendirici etkileri tespit edilmiştir. Cilt rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir. Dişler ve kemikler için faydalıdır. Nazara karşı korur. Hamilelik sürecinde anne bebek sağlığı için faydalı olduğu tespit edilmiştir. Kan dolaşımını düzenlediği ve tansiyonu dengeleyici özelliğinin olduğuda tespit edilmiştir.Taşıyan kişiyi olumsuzluklardan koruyucu etkisi vardır. Bu özelliği hadislerlede kanıtlanmışdır. Uykusuzluklara ve karabasanlara iyi gelir. Metebolizmamızı hızlandırır. Korkaklığa karşı iyi geldiği bilinir. Çevreyle uyumu arttırır. Akik taşı kendinizi kötü hissettiğinizde olayların iyi yönlerini görmenizi sağlar. Negatif enerjiden insanı arındırır ve insana iyilik mutluluk verir.

Akik taşı nerede taşınmalı ;

       Akik taşı vücuda temas ettiği anda vücuda etkisini gösterir. Akik taşı tesbih, yüzük, kolye, kolye ucu ve bileklik olarak vücuda temas edecek şekilde kullanılmalıdır.

Akik taşının sahtesi nasıl anlaşılır ;

       Akik taşının sahtesi genellikle ürün eline alındığında görünümünden anlaşılmaktatır. Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir. Akik taşı ve bir çok taşta olduğu gibi imitasyon ürünler piyasada çok sayıda bulunmaktatır. Bu imitasyon ürünler genellikle ucuz taşların tabiri caizse kaldırım taşlarını , benzetilen değerli taşların renklerine boyayarak yapılmaktatır. Bu ürünler genellikle dış boyaları benzetilen değerli taşın renginde olup, iç kısımları kendi rengini yansıtmaktır. Bunu ürüne dışarıdan bakarak göremiyorsak taşı küçük bir kısmını kırarak yada bileklik veya tespihse bir tanesini kırarak içiyle dışının uyumunu anlayabiliriz. Ancak bu kırma işleminden önce taşı çakmakla ısıtın, bazı imitasyon ürünler daha kalitesiz oluyor ve ucuz taşların tozları boyanıp preslenmeyip sadece dışı boyanarak yapılıyor. Bu tür ürünleri çakmakla ısıttığınızda boyasının yanarak, ucuz taşının kendi renginin kaldığını göreceksiniz. Fakat ısıtma işlemini fazla abartıp, yüksek ısılarla yapmayın çünkü ametist taşı gibi bazı taşlar yüksek ısılara maruz kaldığında renkleri değişir. Bu işlemlerin hepsini deneyip ürünün içinin ve dışının renginin aynı olduğunu görürseniz bu ürün büyük ihtimal orijinaldir. Ancak ucuz taşın tozlarıyla boyanıp sonra preslenmişse de içinin dışının rengi aynı olur yada ısıda boyası akmayabilir bu tür ürünler kaliteli imitasyon üründür yani tozlarıyla boyanmıştır. Eğer bu denemeleri yapıp da anlayamadıysanız en garanti olarak üniversitelerinde biyoenerji bölümleri yada arkeoloji bölümlerinde test yaptırılarak anlayabilirsiniz. Genellikle taşın orijinalliği bu basit yöntemlerle anlaşılmaktatır. Siz ürünleri alırken güvenilir sitelerden ve orijinallik, iade garantisi veren firmalardan alın.

Akik taşının temizlenmesi ;

       Akik taşının etkisini arttırmak için temizlenip,arınması arındırılması yapılarak kullanılması gerekmektetir. Akik taşının temizlenmesi akan su altında 5 dk yıkanarak veye sirkeli suyun içinde veya tuzlu suyun içinde 10 dk bekletilerek yapılmaktatır. Ayrıca güneşte 1 gün bekletilerekte arındırılabilir. Akik taşından yapılmış takıları ise sirkeli suyla ıslanmış bir bezle 5 dk kadar silip hemen kurulayarak temizliğini yapabilirsiniz.

       Akik taşı hakkında sorularınızı ve yorumlarınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz.

AKİK TAŞI ÜRÜNLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.
Kategoriler : Taşlardaki şifa
Yükleniyor...
Yükleniyor...
Yükleniyor...